ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Ειδική επιτροπή στη Βουλή για τις κατηγορίες εναντίον του ζητά ο Λυκουρέντζος

Υπόθεση Novartis: Ειδική επιτροπή στη Βουλή για τις κατηγορίες εναντίον του ζητά ο Λυκουρέντζος

Επιστολή με την οποία ζητά τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής που θα εξετάσει την εναντίον του κατηγορία σχετικά με την υπόθεση «Novartis» απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, προκειμένου, όπως τονίζει, να υπερασπιστεί την τιμή και την πολιτική ακεραιότητά του.

«Όπως πολλές φορές δημοσίως εξήγησα, η σε βάρος μου ψευδομαρτυρία είναι παντελώς ανυπόστατη και συκοφαντική και οφείλω με κάθε νόμιμο τρόπο να υπερασπιστώ την τιμή μου, την ηθική και πολιτική μου ακεραιότητα. Ο κορυφαίας σημασίας αυτός λόγος με υποχρεώνει να καταφύγω σε εσάς και να αιτηθώ της ασκήσεως συνταγματικής σας αρμοδιότητος» επισημαίνει ο κ. Λυκουρέντζος και υπογραμμίζει ότι επιμένει στο σύνολο των επιχειρημάτων του, τα οποία ανέπτυξε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του πορίσματος για τη «Novartis».

«Είμαι αθώος. Ουδέν αδίκημα διέπραξα, ουδεμία πράξη ενοχής με βαρύνει. Συνεπώς, για αδικήματα τα οποία δεν διέπραξα, δεν με αφορά και η οποιαδήποτε ερμηνεία περί παραγραφής. Η αλήθεια και μόνον η αλήθεια με αφορά. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου διότι την περίοδο κατά την οποία διετέλεσα υπουργός Υγείας -και όχι μόνον- εργάστηκα με συνέπεια και οδηγό αξίες και αρχές, οι οποίες συγκροτούν το αληθινό νόημα της πολιτικής και αποτελούν τον λόγο συμμετοχής στα δημόσια πράγματα για κάθε ευσυνείδητο και έντιμο πολίτη. Δεν υπάρχει τίμημα, με το οποίο μπορεί να αγοραστεί η συνείδησή μου» αναφέρει ο πρώνη υπουργός και προσθέτει: «Θεωρώ επιτακτική την ανάγκη αποδοχής του αιτήματός μου τόσο για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας, όσο και για την απόδειξη της αθωότητός μου. Πολύ, δε, περισσότερο διότι η επικρατούσα σύγχυση στην κοινή γνώμη επί της υποθέσεως αυτής, αναιτίως ή σκοπίμως, δημιουργεί ψευδείς και επιζήμιες εντυπώσεις για την προσωπικότητά μου και την πορεία μου στην πολιτική ζωή. Είναι άδικο, ανήθικο, ανέντιμο να τελώ υπό αιχμαλωσία ύποπτων κύκλων, διότι υπηρέτησα τον δημόσιο βίο με διαφάνεια και ανιδιοτέλεια».

Το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη, την οποία απολύτως εμπιστεύομαι, εξακολουθεί να ερευνά την υπόθεση δεν αναιρεί το νόημα της διατάξεως του άρθρου 86, παράγραφος 5 του άρθρου του Συντάγματος, την οποία επικαλούμαι, διότι οι πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη της χώρας κατισχύουν και υπερτερούν και ζητώ να αποδεχθείτε το αίτημά μου κατ εφαρμογήν του Συντάγματος» καταλήγει, στην επιστολή του, ο κ. Λυκουρέντζος.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)