ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Η βία είναι μία ανεξαρτήτως τι δηλώνει ο καθένας

Θεοδωράκης: Η βία είναι μία ανεξαρτήτως τι δηλώνει ο καθένας

«Η βία είναι μία, ανεξάρτητα του τι δηλώνει ο καθένας. Είναι αυτονόητη η καταδίκη των επεισοδίων και η συμπαράστασή μας στον Γιάννη Μπουτάρη» δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το θέμα είναι να προχωρήσουμε λίγο παραπάνω. Να πάψουμε να σκεφτόμαστε τη βία τη  δική μας ή τη βία που εξυπηρετεί τους δικούς μας σκοπούς και τη βία των αντιπάλων», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στον Real fm 97,8.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «η αντιπαράθεσή μας δεν μπορεί να χωρά αμφιβολίες για το αν κλείνουμε το μάτι ή αθωώνουμε μέσα από κάποιες εκφράσεις αυτούς που ασκούν βία» και τόνισε πως «βρίσκουμε αφορμή για διχασμούς και εμφυλίους» επιρρίπτοντας ευθύνες, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και σε όσους κυβερνούσαν στο παρελθόν.

Μάλιστα ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν είναι αθώος του αίματος», καθώς «το 2013-2014 εξέπεμπε μήνυμα διχαστικό απέναντι στην κοινωνία, επιθετικά μηνύματα για ένα τμήμα της κοινωνίας λέγοντας «ή εμείς ή αυτοί», «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν», οπότε ο ίδιος πρέπει να αναλογιστεί τη δική του ευθύνη».
Από την άλλη, ο Σταύρος Θεοδωράκης, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να πράξει παραδειγματικά και να καταδικάσει πολιτικά στελέχη, δημάρχους και όλους όσοι προέρχονται από το κόμμα και πανηγύριζαν για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Επιπλέον για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη ανέφερε πως έχουν ευθύνη και τα ΜΜΕ, καθώς διόγκωσαν fake news που ξεκίνησαν ακροδεξιοί, λέγοντας ότι «δεν έδωσε άδεια στους Πόντιους να κάνουν συγκέντρωση γιατί έδωσε άδεια στο gay pride».

«Τίποτα από αυτά που κατηγορούν οι ακροδεξιοί τον Γιάννη Μπουτάρη δεν υπάρχει. Το gay pride για το οποίο λένε ότι έδωσε άδεια ο Δήμος να χρησιμοποιήσει την πλατεία, είναι στην πραγματικότητα σε ένα μήνα. Αντίθετα, ο δήμαρχος ένωσε τους Πόντιους εκείνη τη μέρα σε μια μεγάλη εκδήλωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε πως παραμένει σταθερός στην άποψη που έχει εκφράσει, τόσο το Ποτάμι, όσο και το Κίνημα Αλλαγής, ότι στο «Μακεδονικό δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια» και συμπλήρωσε πως «είναι υποχρέωση των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούμε και να λύσουμε αν μπορούμε με εθνική γραμμή το θέμα». 

Σε ερώτηση  για το αν «βάζει πλάτη στην κυβέρνηση», ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορηματικά είπε πως «δεν βάζω πλάτη σε κανένα. Πριν από λίγο καιρό έλεγαν ότι έβαζα στην ΝΔ. Δεν βοηθάω κανέναν. Έχω σταθερές αρχές, σταθερές αξίες, αλλά υπάρχουν πράγματα που είναι πάνω από μένα και από το κόμμα μου και αυτό είναι η πατρίδα». Κατέληξε μάλιστα, προσθέτοντας ότι «αν θεωρώ ότι κάποια στιγμή πρέπει να πω ένα ‘’ναι’’ για να ενισχύσω την θέση της χώρας και να ελαφρύνω τα προβλήματα των πολιτών, θα το πω. Δεν θα περιμένω μια δεύτερη πολιτική παρουσία για να λύσω τα προβλήματα της χώρας».