ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Ρέγκλινγκ: Αισθάνομαι σαν έναν σκακιστή που παίζει ταυτόχρονα σε δυο σκακιέρες (βίντεο)

t1--2

Η οικονομία και η συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το επόμενο success story της Ευρώπης», ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ και συνεχάρη τον Ελληνα Πρωθυπουργό για όσα έχουν επιτευχθεί αλλά και για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.  Ειδικά για την ελληνική οικονομία και τα αποτελέσματά της είπε πως είναι πολύ χαρούμενος γιατί η Ελλάδα αποτελεί την 5η επιτυχία της ευρωζώνης, όπως ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις  σημαντικές και παράλληλες εξελίξεις, τόσο στο ονοματολογικό της πΓΔΜ όσο και στο Μεσοπρόθεσμο, το οποίο ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή και σηματοδοτεί το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.

tsipras-se-regklingk-aisthanomai-san-enan-skakisti-poy-paizei-taytochrona-se-dyo-skakieres-vinteo0

Ο κ. Τσίπρας παραλλήλισε τις εξελίξεις με «σκάκι» όπου ένας παίχτης αντιμετωπίζει πολλούς αντιπάλους, θέλοντας να επισημάνει τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτήθηκαν τόσο στη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, όσο και στα ζητήματα της οικονομίας και το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Είναι λίγο περίεργο, αισθάνομαι σαν έναν σκακιστή που παίζει ταυτόχρονα σε δυο σκακιέρες» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης εξέφρασε την ελπίδα πως όπως υπήρξε αίσια έκβαση στις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα, θα υπάρξουν αντίστοιχες και την επόμενη εβδομάδα (Eurogroup) για την ελληνική οικονομία μετά από 8 δύσκολα χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε μεταξύ άλλων, «τα τελευταία δυο, τρία χρόνια έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο και έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων, νομίζω η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει» τόνισε.