ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης για Καμμένο: Θα κριθεί με την ψήφο του στη Βουλή

filis-gia-kammeno-tha-krithei-me-tin-psifo-toy-sti-voyli

«Η κυβέρνηση έχει συνοχή, παρά τις διαφορετικές τοποθετήσεις του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου. Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ στηρίζει με όλη την ψυχή του το κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο θα κριθεί και ο ίδιος με την ψήφο του στην Βουλή. Οι δηλώσεις έχουν την πολιτική τους βαρύτητα, όμως σημασία έχει η ψήφος στην Βουλή». Αυτό τόνισε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, σχετικά με τη στάση του Πάνου Καμμένου.

Σχετικά με το ενδεχόμενο παρά όσα έχει πει ο Πάνος Καμμένος να στηρίξει την συμφωνία για το Σκοπιανό, ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 απάντησε «δεν πρέπει να προκαταλάβουμε τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Καμμένος έχει ένα πολιτικό ένστικτο και το μείζον που έχουμε μπροστά μας είναι η πολιτική σταθερότητα. Όλοι πρέπει να δείξουμε μια υπεύθυνη στάση».

«Αυτό που λέω είναι ότι δεν θα προκαλέσει πολιτική αστάθεια και κυβερνητική κρίση ο Πάνος Καμμένος» πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία, λέγοντας ότι «δεν ωφελεί την χώρα σήμερα μια κυβερνητική κρίση, όπως αυτήν που θέλει να προκαλέσει η ΝΔ» ενώ σχετικά με την αναμενόμενη να κατατεθεί πρόταση μομφής, ανέφερε ότι «πρόκειται για κοινοβουλευτικά άσφαιρα τα πυρά της ΝΔ».

«Ζητάμε να υπάρξει αυτήν την στιγμή η μεγαλύτερη πολιτική συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και φυσικά αυτών που είναι στην Κυβέρνηση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για διαφορετικές απόψεις στο κόμμα, σημειώνοντας ότι «οι ακροδεξιοί και οι καθαρόαιμοι δεξιοί έχουν μια αναχρονιστική, εθνικόφρονα αντίληψη», ενώ ερωτηθείς σχετικά συμπλήρωσε ότι αυτοί «σε μεγάλο βαθμό έχουν σχέση με τις αντιλήψεις στο κόμμα των ΑΝΕΛ, όμως είναι άλλο πράγμα να έχεις ένα κόμμα όπως η ΝΔ, με πολλά κεφάλια που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, άλλο να έχεις έναν κυβερνητικό εταίρο που έχει την άποψη του».

Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι «εκφράστηκε η άποψη του κόσμου από μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, δεν ήταν όλοι εθνικιστές, εκεί όμως υπήρξε ένας σκληρός δεξιός πυρήνας, όπου βρίσκονταν και πολλοί ιεράρχες που παρέσυραν και τον Αρχιεπίσκοπο», κάνοντας λόγο για «χομεϊνισμό πολλών ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδας».