ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Η λύση εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας

kotzias-i-lysi-exypiretei-ta-symferonta-tis-voreias-makedonias-kai-tis-elladas-2256300

«Win-win» και για τις δύο πλευρές χαρακτήρισε, σε συνέντευξή του σε ρωσική εφημερίδα ο Νίκος Κοτζιάς, τη συμφωνία για το ονοματολογικό ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια.

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ, ερωτώμενος για το τί θα κάνει η Ελλάδα εάν ο λαός της πΓΔΜ στο δημοψήφισμα δεν υποστηρίξει τη συμφωνία απάντησε πως ελπίζει ότι θα πει ναι γιατί «είναι μια καλή συμφωνία και ισορροπημένη».

«Νομίζω ότι το δημοψήφισμα είναι ένα κομμάτι της επικύρωσης της συμφωνίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας. Πρέπει να κερδηθεί το δημοψήφισμα για να είναι επικυρωμένη», συνέχισε ο κ. Κοτζιάς και συνέχισε: «Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι επιλογή αυτού του κράτους.

Εμείς απλώς δεν θα τους εμποδίσουμε και θα βοηθήσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της».

«Η λύση αυτού του προβλήματος εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας. Είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει τυπικά 25 χρόνια, στην πραγματικότητα 75 χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και κλείνοντας, πρόσθεσε: «Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή ή κάτω από μια φυλακή».