ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μογκερίνι: Πηγή έμπνευσης η συμφωνία για πολλούς στην περιοχή

mogkerini-pigi-empneysis-i-symfonia-gia-polloys-stin-periochi-2256716

«Είναι μια πολύ καλή ημέρα και για τις δύο χώρες, την Ε.Ε. και τα Βαλκάνια», δήλωσε από το Οτέσεβο η Υπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι αναφερόμενη στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

«Θυμάμαι πολύ καλά τα πρώτα βήματα μεταξύ των δύο πρωθυπουργών και των υπουργών Εξωτερικών τους οποίους θέλω να συγχαρώ. Τα καταφέραμε χάρη στην αφοσίωση, τη δέσμευση και την ελπίδα που εξέφρασαν οι πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών. Είμαστε εδώ για να ευχαριστήσουμε τις δύο πλευρές, μας έκαναν υπερήφανους καταφέρνοντας να βρουν μια λύση μέσω της διπλωματίας», πρόσθεσε η κ. Μογκερίνι.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι η συμφωνία, η εκκρεμότητα της οποίας ήταν ένα αγκάθι για την βαλκανική χερσόνησο, θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς στην περιοχή.

«Αυτή η συμφωνία μας δείχνει τον δρόμο ότι οποιοδήποτε θέμα μπορεί να επιλυθεί με θετικό τρόπο μέσω της ηγεσίας και του θάρρους. Θα είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε βήμα της εφαρμογής για να στεφθεί με επιτυχία αυτή η διαδικασία. Είναι ιστορική στιγμή για όλους μας», κατέληξε η ύπατη εκπρόσωπος.