ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Κατώτερη των προσδοκιών και των θυσιών του λαού η απόφαση του Eurogroup

8eodwrakhs

«Κατώτερη των προσδοκιών και των θυσιών του ελληνικού λαού» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης την απόφαση του Eurogroup αναφορικά με το ελληνικό χρέος.

Ο ίδιος σημειώνει ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει μπροστά της έναν ανηφορικό δρόμο» και υπογραμμίζει ότι «οι πολίτες πλήρωσαν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν πολύ ακριβά τα λάθη του παλιού πολιτικού συστήματος και τις ιδεοληψίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Τέλος τονίζει ότι «η πολιτική αλλαγή είναι σήμερα όσο ποτέ αναγκαία».

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«H απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος είναι κατώτερη των προσδοκιών και των θυσιών του ελληνικού λαού και δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς.

Παρά την πρόσκαιρη ανάσα με την δεκαετή περίοδο χάριτος, η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει μπροστά της έναν ανηφορικό δρόμο. Τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και 2,2% ως το 2060, δεσμεύουν τη χώρα σε αμυντικές πολιτικές λιτότητας για πολλές δεκαετίες, με την τρόικα να μας βαθμολογεί κάθε τρίμηνο.

Οι πολίτες πλήρωσαν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν πολύ ακριβά τα λάθη του παλιού πολιτικού συστήματος και τις ιδεοληψίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η πολιτική αλλαγή είναι σήμερα όσο ποτέ αναγκαία. Νέα μυαλά, νέες αποφάσεις, νέες ταχύτητες είναι αυτά που χρειαζόμαστε και πρέπει να το τολμήσουμε».