Η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα στις επαφές της Κονιόρδου στο Λονδίνο

Η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα στις επαφές της Κονιόρδου στο Λονδίνο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Λονδίνο για διμερείς επαφές βρέθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Ειδικότερα, η κυρία Κονιόρδου, παρέστη στη βρετανική πρωτεύουσα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων της έδρας Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών στο King College, που είχε δημιουργήσει ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, κατά την επίσκεψή της, έθεσε το ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στον ομόλογό της κ. Hancock καθώς και τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού, κ. Ellis .

Η Λυδία Κονιόρδου εστίασε στην αναγκαιότητα  εντατικοποίησης του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών σε πολιτικό επίπεδο προβάλλοντας κατά κύριο λόγο τις πολιτιστικές και ηθικές διαστάσεις του θέματος, σύμφωνα και με την πρόσφατη σύσταση της αρμόδιας για το θέμα Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO (ICPRCP).

Κατά την ίδια ενημέρωση, τέλος,  δεν παρέλειψε να παρατηρήσει στους συνομιλητές της την ολοένα αυξανόμενη δυναμική της κοινής γνώμης υπέρ της επανένωσης των γλυπτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή