ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Σολτς: Η ΝΔ θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις

mitsotakis-se-solts-i-nd-tha-meiosei-toys-forologikoys-syntelestes-stis-epicheiriseis-2258799

Συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον γερμανό ΥΠΟΙΚ το πρόγραμμα της ΝΔ,  που στοχεύει σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης.

Μάλιστα, εξήγησε στον κ. Σολτς ότι θα προχωρήσει άμεσα στη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, τον προσδιορισμό του κόστους στις εισφορές και τη δημιουργία σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, φιλικού προς τις επενδύσεις.

mitsotakis-se-solts-i-nd-tha-meiosei-toys-forologikoys-syntelestes-stis-epicheiriseis0

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως κεντρικό στόχο του αποτελεί η δημιουργία ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στις συναντήσεις που είχε και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών και των Φιλελευθέρων κάλεσε τους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι υποδομές μεταφορών.

Η δήλωση του προέδρου της ΝΔ μετά τη συνάντηση με τον γερμανό ΥΠΟΙΚ:

«Με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Σολτς δεν συζητήσαμε για το παρελθόν, αλλά συζητήσαμε για το μέλλον. Για το πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα. Για το πως μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. Για το πως μπορεί να δημιουργήσει πολλές καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Για το πως τα νέα παιδιά, τα οποία έφυγαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα χρόνια της κρίσης, θα επιστρέψουν πίσω. Πως μια διαφορετική φορολογική πολιτική, με μειωμένους φόρους και μειωμένες εισφορές, θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων. Για το πως η χώρα θα γίνει -επιτέλους- ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και θα αξιοποιήσει τα μεγάλα της συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Όποια ρύθμιση και αν δώσουμε στο ελληνικό χρέος δεν είναι αρκετή, αν εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίσουμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ώστε η χώρα να μην είναι επαίτης της Ευρώπης, αλλά πρωταγωνιστής των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Και αυτήν την προοπτική, αυτήν την ελπίδα, την διασφαλίζει σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία».  

mitsotakis-se-solts-i-nd-tha-meiosei-toys-forologikoys-syntelestes-stis-epicheiriseis2

mitsotakis-se-solts-i-nd-tha-meiosei-toys-forologikoys-syntelestes-stis-epicheiriseis4