Τσίπρας: Εθεσα στον Ερντογάν το θέμα των δύο στρατιωτικών – μου απάντησε για τους «8»

Τσίπρας: Εθεσα στον Ερντογάν το θέμα των δύο στρατιωτικών – μου απάντησε για τους «8»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, κλήθηκε να απαντήσει για το αν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του έχει θέσει θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα.

«Είναι γνωστές οι απόψεις του κ. Ερντογάν. Εγώ τον πήρα για να τον συγχαρώ και του έθεσα το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, λέγοντάς του ότι είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει αυτό το αγκάθι στις σχέσεις μας. Τον διαβεβαίωσα ότι είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στις σχέσεις καλής γειτονίας και ότι δεν πρέπει να αναζητά εχθρούς ανάμεσά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτονας: «Μου είπε ότι έχει το γνωστό πρόβλημα (σ.σ. για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς), του απάντησα όπως έπρεπε να του απαντήσω. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έκανε απόλυτο παραλληλισμό των δύο θεμάτων, είπε απλώς ότι υπάρχει και αυτό το θέμα στο τραπέζι».

Τέλος, όπως υποστηρίξε ο Ερντογάν του τόνισε πως «είναι μια ευκαιρία να τα πούμε από κοντά στην επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ (σ.σ. 11 και 12 Ιουλίου)» για να προσθέσει: «Ας ελπίσουμε ότι θα είναι εποικοδομητική αυτή η συνάντηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή