Επίσκεψη Παυλόπουλου στο Λύρειο Ιδρυμα

Επίσκεψη Παυλόπουλου στο Λύρειο Ιδρυμα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα το πρωί στις 10:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε το Λύρειο Ίδρυμα στον Νέο Βουτζά, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φονική πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας στην Ανατολική Αττική.

Ο κ. Παυλόπουλος επέλεξε να μην υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη και τηλεοπτικά συνεργεία κατά την επίσκεψή του, ενώ όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», οι μόνοι που το γνώριζαν ήταν ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος και η Ηγουμένη αδελφή Μαρία της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στην οποία υπάγεται το Λύρειο Ίδρυμα, οι οποίοι και τον περίμεναν κατά την άφιξή του.

Επίσκεψη Παυλόπουλου στο Λύρειο  Ιδρυμα-1

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ηγουμένη δεν έχει φύγει στιγμή από τα ερείπια ενώ ήταν ο άνθρωπος που φρόντισε για την έγκαιρη μεταφορά των παιδιών και των ηλικιωμένων που βρίσκονταν στο Ίδρυμα όταν εκδηλώθηκε η φονική πυρκαγιά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε αρκετή ώρα με τον Μητροπολίτη και την Ηγουμένη σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, ενημερώθηκε αναλυτικά και επισκέφθηκε όλους τους χώρους που έχουν καταστραφεί και τόνισε με έμφαση ότι θα είναι στο πλευρό τους σε ότι χρειαστούν.

Επίσκεψη Παυλόπουλου στο Λύρειο  Ιδρυμα-2

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη για την άμεση αποκατάσταση και επαναλειτουργία του ιδρύματος με τον κ. Παυλόπουλο να αναφέρεται στη δωρεά της Μότορ Όιλ, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών του Λύρειου.

Επίσκεψη Παυλόπουλου στο Λύρειο  Ιδρυμα-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή