ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιρώνης: «Δεν σημαίνει ότι όποιος αναλαμβάνει την ευθύνη φταίει για ό,τι συμβαίνει»

tsironis-den-simainei-oti-opoios-analamvanei-tin-eythyni-ftaiei-gia-o-ti-symvainei-2266177

«Το ότι αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη, δεν σημαίνει ότι είναι και φταίχτης», σχολίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης στο περιθώριο της απομάκρυνσης του Νίκου Τόσκα και των πρώην αρχηγών Αστυνομίας και Πυροσβεστικής από τις θέσεις τους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 δεκατέσσερις ημερές μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, επέλεξε να καλύψει τους τρεις άνδρες λέγοντας ότι «δεν σημαίνει ότι όποιος αναλαμβάνει την ευθύνη φταίει για ό,τι συμβαίνει». Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι εφόσον υπάρχουν νεκροί και καταστροφές «δεν μπορούμε να λέμε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα».

Παράλληλα, ο κ. Τσιρώνης δήλωσε: «Θέλω να αναφέρω ένα άλλο τραγικό περιστατικό για να αποφορτίσουμε την κατάσταση, να μην μιλήσουμε για την Ελλάδα. Όταν έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι και χάθηκαν μερικές χιλιάδας άνθρωποι, κανείς δεν μπορεί να πει ότι όλα ήταν καλά καμωμένα. από την άλλη μεριά βέβαια το να παραιτηθεί ένας αξιωματικός από μια θέση ευθύνης. δεν σημαίνει, ότι είναι φταίχτης, επειδή εκείνη την στιγμή βρέθηκε στο τιμόνι».

Τέλος, αναφερόμενος στη στάση των οικολόγων, τους οποίους και εκπροσωπεί, τόνισε ότι «εμείς οι οικολόγοι ζητήσαμε συγνώμη. Νιώθουμε την ανάγκη, εμείς οι οικολόγοι να ζητήσουμε συγνώμη, γιατί εμείς κάποια πράγματα τα ξέραμε. Δεν πιέσαμε όσο έπρεπε».