Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τη μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τη μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού σε αυτές της Χαλκίδας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι «επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους» και την χαρακτηρίζει «ανίκανη και κυνική» ενώ απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στη ΝΔ ότι «προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών».

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους προκαλώντας τις οικογένειες των θυμάτων τους,  αλλά και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα. Μια κυβέρνηση ανίκανη και κυνική, που δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στους Έλληνες, φροντίζει ώστε οι τρομοκράτες να αποφυλακιστούν μια ώρα αρχύτερα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ σε σχετική ανακοίνωση.

«Η ΝΔ προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών για ακόμα μια φορά. Σε καμία σοβαρή αστική δημοκρατία τα κόμματα δεν αντιδικούν για μεταγωγές κρατουμένων, όποιοι κι αν είναι αυτοί», απαντά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Τουλάχιστον σταμάτησε να συνδέει τις μεταγωγές με τις φονικές πυρκαγιές. Θα το χαρακτηρίζαμε και πρόοδο για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η μεταγωγή του Ξηρού – Τι λέει το υπουργείο

Ενας ακόμα πολυισοβίτης καταδικασμένος για τα εγκλήματα της 17Ν, ο Χριστόδουλος Ξηρός μετήχθη σήμερα από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης, εξηγώντας τους λόγους της μεταγωγής ανέφεραν ότι εντάσσεται στο σχέδιο του υπουργείου για «άδειασμα» του Κορυδαλλού από ισοβίτες, με στόχο τη μετατροπή της φυλακής σταδιακά σε φυλακή υποδίκων.

Αλλωστε το επιχείρημα αυτό προβλήθηκε και για την μεταγωγή Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές, μεταγωγή που προκάλεσε ποικίλες και έντονες αντιδράσεις συγγενών θυμάτων και πρεσβειών χωρών που είχαν θύματα από τη δράση της 17Ν.

Βεβαίως, η φυλακή της Χαλκίδας είναι κλειστού τύπου φυλακή και όχι ανοικτή όπως οι αγροτικές φυλακές, στις οποίες κρατείται πλέον εργαζόμενος ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή