ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Επικίνδυνη για τη χώρα η ακατάσχετη παροχολογία

ΝΔ: Επικίνδυνη για τη χώρα η ακατάσχετη παροχολογία

«Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στον τόπο των εξαγγελιών, στη Θεσσαλονίκη, για να δώσει υποσχέσεις που ούτε κοστολόγησε, ούτε έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει. Η ακατάσχετη παροχολογία είναι επικίνδυνη για τη χώρα», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στην Πειραιώς.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε αναλυτικά σε τέσσερις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην περσινή του επίσκεψη στη ΔΕΘ, που αφορούσαν το ρυθμό ανάπτυξης, την πορεία των επενδύσεων, τον αριθμό των συμβασιούχων και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, τονίζοντας ότι η πραγματικότητα τελικά ήταν διαφορετική.

«Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στο παρελθόν που έρχονται σε προφανή σύγκρουση με την πραγματικότητα», συμπλήρωσε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να εξαγγείλει φοροελαφρύνσεις δήλωσε: «Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός, ό,τι και να εξαγγείλει, με όποιο ορίζοντα, ουδεμία σημασία έχει. Ο κ. Τσίπρας φεύγει και η ΝΔ θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της την επομένη των εκλογών».

«Η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο με την ακατάσχετη παροχολογία την πορεία της χώρας», επανέλαβε μετά από σχετική ερώτηση υπογραμμίζοντας πως «το δικό μας πρόγραμμα είναι κοστολογημένο στη λεπτομέρειά του».

Σχετικά με την εξαγορά από τη ΔΕΗ εταιρείας που ανήκε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της πΓΔΜ, η κ. Σπυράκη κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες αυτή της συμφωνίας.

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια της ΝΔ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος σημείωσε αρχικά πως όπως αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής είναι απολύτως σύννομα. Διευκρίνισε ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει κανένα δάνειο μετά το 2011 και πως όλη η κρατική επιχορήγηση του 2017 πήγε για κάλυψη οφειλών και δανείων.

Ειδικά για την πορεία των οικονομικών τής ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριακού Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος, ανέφερε πως π.χ. το 2017 οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 75,6% και αυτό, τόνισε, είναι δείγμα γραφής.

Προσέθεσε πως έχει ενδιαφέρον να πει η κυβέρνηση και να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι σήμαινε η επιστολή Τσίπρα στην Εθνική Τράπεζα περί ειδικού καθεστώτος μεταχείρισης των δανείων του κυβερνώντος κόμματος, τι έγινε με το κτίριο της Κουμουνδούρου και ποιος κρύβεται πίσω από offshore που εμφανίζεται να είναι μέτοχος της Αυγής.

Επιπλέον αναφερόμενη στις σημερινές επιθέσεις του Ρουβίκωνα μίλησε για οργανωμένη συμμορία που εξευτελίζει τη χώρα και προσέθεσε: «Η ευθύνη για τη δραστηριότητα του Ρουβίκωνα βαρύνει την κυβέρνηση».

Μαξίμου:  Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν κάθε λόγο να αγχώνονται για τη ΔΕΘ

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν κάθε λόγο να αγχώνονται για τη ΔΕΘ και να προεξοφλούν δήθεν "παροχολογία". Το μόνο ψέμα που υπάρχει είναι τα καταστροφολογικά σενάριά τους, αφού η χώρα είναι πλέον εκτός μνημονίων, η οικονομία υπεραποδίδει και υπάρχει η δυνατότητα ελάφρυνσης των πολιτών και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους χωρίς να αμφισβητείται η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και προσθέτει:

«Εύλογα λοιπόν αγχώνεται ο κ. Μητσοτάκης χωρίς το "άλλοθι" των μνημονίων. Γιατί οι πολίτες θα βλέπουν κάθε μέρα και πιο ξεκάθαρα, ποιος θέλει να ρημάξει το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια ασφάλιση και ποιος να ενισχύσει τους πολλούς και τον κόσμο της εργασίας».

«Όσο για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης, ας αρκεστεί για τα επόμενα πέντε χρόνια στην αντιπολίτευση και σε ένα σχέδιο μήπως και ξεπληρώσει τα 200 εκατ. ευρώ φέσια του κόμματός του, αντί να ψάχνει τρόπο να τα διαγράψει» καταλήγει.

Απάντηση Μαξίμου στη ΝΔ

«Την ημέρα που πληροφορούμαστε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών στην εφορία έχουν εκτιναχθεί στα 102 δισ. ευρώ, 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας χρωστούν στο δημόσιο και πάνω από 1 εκατομμύριο έχουν υποστεί κατασχέσεις, ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για την «υπεραπόδοση» της οικονομίας» απαντά η ΝΔ στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει:

«Θα συμβουλεύαμε τον κ. Τσίπρα, τώρα που θα είναι στη Θεσσαλονίκη, να διαφύγει για λίγο από τους μεταφερόμενους κλακαδόρους του και τους εκατοντάδες αστυνομικούς που τον προστατεύουν και να συνομιλήσει με κανονικούς πολίτες. Θα διαπιστώσει τότε, ότι στο μόνο που όντως υπεραποδίδει η κυβέρνησή του, είναι να μεγαλώνει κάθε μέρα την οργή και την αγανάκτηση για την ανικανότητα, το θράσος και την αλαζονεία της».