Τζανακόπουλος: Οριακή η κατάσταση στη Μόρια

Τζανακόπουλος: Οριακή η κατάσταση στη Μόρια

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κατάσταση στη Μόρια είναι δύσκολη, οριακή» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι υπάρχουν περίπου 9.000 άνθρωποι στη Μόρια. Πρόσθεσε παράλληλα ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες αποσυμφόρησης του νησιού και η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο προς την ενδοχώρα.

«Η συμφωνία των Πρεσπών και θα κατατεθεί και θα κυρωθεί»

Ερωτηθείς για τη στάση του Πάνου Καμμένου σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι σεβαστές οι απόψεις του προέδρου των ΑΝΕΛ πρόσθεσε ωστόσο πως «κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να δημιουργηθεί στην συγκυβέρνηση».

Ο Τζανακόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι εφόσον ολοκληρωθούν τα βήματα που προβλέπονται από την πλευρά της ΠΓΔΜ, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να καταθέσει τη συμφωνία στη Βουλή.

«Η συμφωνία και θα κατατεθεί και θα κυρωθεί», υπογράμμισε.

«Δεν  υπάρχουν σημεία τριβής, αλλά διαφορετικές οπτικές γωνίες», σημείωσε σχετικά με τη συνέργασία με τους ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος στα σενάρια εκλογών,ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε επίσης πως «δεν υπάρχει άλλο σενάριο πέρα από την ολοκλήρωση της τετραετίας».

«Είμαστε κοντά στη μη εφαρμογή του μέτρου για τις συντάξεις»

«Αν θέλετε την πρόβλεψή μου, είμαστε πολύ κοντά στη μη εφαρμογή του μέτρου για την περικοπή των συντάξεων» εκτίμησε ο κ. Τζανακόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα θέσει θέμα μη μείωσης του αφορολόγητου από το 2020, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε «κάθε πράγμα στον καιρό του», όπως απάντησε κι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ,συμπληρώνοντας ωστόσο πως τα ίδια επιχειρήματα που ισχύουν για την μη περικοπή των συντάξεων, ισχύουν και για τη μη μείωση του αφορολόγητου.

Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι παρουσίασε μια «πρόταση Φρανκενστάιν» για τον ΕΝΦΙΑ, υποστηρίζοντας ότι πέραν του γεγονότος ότι είναι απολύτως και αναμφισβήτητα αντισυνταγματική, αν μπορούσε να εφαρμοστεί θα οδηγούσε βραχυπρόθεσμα σε αύξηση τελικά του ΕΝΦΙΑ καθώς θα περιόριζε άμεσα τους πόρους στην μεγάλη πλειονότητα των Δήμων της χώρας και θα δημιουργούσε Δήμους δύο και τριών ταχυτήτων.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή