Ζάεφ: «Με τη συμφωνία των Πρεσπών οι Ελληνες έγιναν από έχθροι φίλοι μας»

Ζάεφ: «Με τη συμφωνία των Πρεσπών οι Ελληνες έγιναν από έχθροι φίλοι μας»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πέρασμα των χρόνων οι πολίτες της «Μακεδονίας» έχουν λάβει σοφές αποφάσεις και αυτό θα συμβεί και στο δημοψήφισμα, ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ στη διάρκεια ομιλίας του το βράδυ της Δευτέρας και λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

«Δώστε τέλος στην απομόνωση… Εχει έρθει η στιγμή να ενσωματωθούμε στην Ε.Ε.», είπε στους πολίτες ο Ζάεφ ενώ αναφέρθηκε και στα οφέλη από τη συμφωνία των Πρεσπών και τη συνεργασία με τους γείτονες, οι οποίοι, όπως είπε, «έγιναν από εχθροί φίλοι της "Μακεδονίας"».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι «όλα όσα ευχηθήκαμε έγιναν πραγματικότητα και η συμφωνία ανοίγει τις θύρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα μας. Με την επίτευξη της συμφωνίας καταδείξαμε τη δημοκρατική μας ωριμότητα και ευρωπαϊκούς τρόπους. Και η διεθνής κοινότητα το αναγνώρισε αυτό, και η χώρα μας έχει τώρα ειλικρινείς φίλους σε όλο τον κόσμο» σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ, αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο Ιβάνοφ και άλλους διαφωνούντες:

«Έτσι ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιος και γιατί θα μποϊκοτάρει το δημοψήφισμα. Θα μποϊκοτάρουν εναντίον των εαυτών τους και τι θα πετύχουν»; διερωτήθηκε ο Ζάεφ. 

Τέλος ο Ζάεφ αναφέρθηκε και στα οφέλη ένταξης στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι θα προσφέρει καλύτερο δικαστικό και εκπαιδευτικό σύστημα και ότι θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή