ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την υπουργό Πολιτισμού

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την υπουργό Πολιτισμού

Με τη υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ζήτησα αυτή τη συνάντηση, κύριε Πρόεδρε, γιατί ένας από τους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου θα είναι το ενδιαφέρον και ένα πρόγραμμα για τα παιδιά και τους νέους και την σχέση με τον πολιτισμό, τόσο με τις τέχνες και με την δημιουργικότητα και των ίδιων των παιδιών βέβαια, την ανάπτυξη δημιουργικότητας, αλλά και την κουλτούρα της καθημερινής ζωής» σημείωσε η κ. Ζορμπά και πρόσθεσε:

«Γιατί εάν δεν βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε σε ένα πολυπολιτισμικό πια περιβάλλον θα συναντήσουμε δυσκολίες. Έχει πολλή σημασία για μας και υπολογίζω στην συμπαράστασή σας και στις πρωτοβουλίες που μπορείτε να πάρετε».

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την υπουργό Πολιτισμού-1

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως «σε ό,τι αφορά τα θέματα του Πολιτισμού μας, η συμπαράστασή μου είναι δεδομένη. Και είναι δεδομένη από τον κάθε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί αυτός είναι ο ρόλος του».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γι’αυτή την συνάντηση. Και θέλω να σας πω κάτι που, ίσως, κάποιοι μπορεί να το θεωρήσουν υπερβολικό. Δεν είναι υπερβολικό ούτε μεγαλοστομία. Πρέπει να έχουν κατά νου όλοι οι Υπουργοί Πολιτισμού, ιδίως σ’ αυτούς τους καιρούς, ότι μέσα στην κρίση που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη – και την βλέπουμε – ο Ελληνικός Πολιτισμός, ως Πυλώνας του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, έχει ιδιαίτερη σημασία για τις Αρχές και τις Αξίες του, τις οποίες πρέπει να υπερασπισθούμε» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταλήγοντας:

«Άρα, καθένας που βρίσκεται στο Υπουργείο Πολιτισμού στην Ελλάδα, πρέπει να ξέρει ότι όταν υπερασπίζεται τον Ελληνικό Πολιτισμό, όπως είναι το χρέος του, ουσιαστικά υπερασπίζεται και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Και μάλιστα σε μια πολύ κρίσιμη ώρα που τον έχει ανάγκη η Ευρώπη και το ίδιο το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα. Το πιστεύω αυτό ειλικρινά και νομίζω ότι είναι πια κοινή συνείδηση σε όλο τον Ευρωπαϊκό Χώρο. Αυτό κάνει βεβαίως μεγαλύτερες τις ευθύνες μας».

«Αυτό που λέτε είναι αλήθεια και η πολιτιστική κληρονομιά μας είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένη. Ρίχνουμε τα μάτια μας και στο φυτώριο εκείνο που είναι το μέλλον μας, και που είναι τα παιδιά και οι νέοι» απάντησε από την πλευρά της η κ. Ζορμπά.