ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασημοφόρηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε τρεις σπουδαίους Ελληνες (φωτογραφίες)

Παρασημοφόρηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε τρεις σπουδαίους Ελληνες (φωτογραφίες)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, το Παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής στον Φιλόλογο κ. Νικόλαο Τριανταφυλλόπουλο, στον Ζωγράφο κ. Σωτήρη Σόρογκα και στον επίσης Φιλόλογο και Μελετητή της Εκκλησιαστικής Μουσικής κ. Μανόλη Χατζηγιακουμή.

Απευθυνόμενος στους παρασημοφορηθέντες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αιτιολόγησε την απονομή της τιμητικής διάκρισης ως εξής:

Στον κ. Νικόλαο Τριανταφυλλόπουλο: «Για την άψογη επιστημονικώς, κριτική και φιλολογική, αποκατάσταση του Παπαδιαμαντικού έργου, η βιωματική προσήλωσή του στο οποίο διαποτίζει την ζωή του και το λογοτεχνικό του έργο».

Παρασημοφόρηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε τρεις σπουδαίους Ελληνες (φωτογραφίες)-1

Στον κ. Σωτήρη Σόρογκα: «Για το δωρικά ξεχωριστό ζωγραφικό ιδίωμα στο έργο του, που παραμένει σύγχρονο και πρωτοποριακό, αντλώντας υλικά από το μοναδικώς πλούσιο απόθεμα της Ελληνικής πνευματικής και ζωγραφικής παράδοσης».

Παρασημοφόρηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε τρεις σπουδαίους Ελληνες (φωτογραφίες)-2

Στον κ. Μανόλη Χατζηγιακουμή: «Για το κορυφαίο φιλολογικό του έργο και στην Αρχαία Γραμματεία, και στον Διονύσιο Σολωμό, και στην μετάφραση του Ομήρου, αλλά συνάμα και για το μοναδικό μουσικολογικό ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, πραγματικό θησαυρό της Εκκλησιαστικής Παραδοσιακής μας Μουσικής».

Παρασημοφόρηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε τρεις σπουδαίους Ελληνες (φωτογραφίες)-3