Επιμένει ο Ζάεφ: «Το αποτέλεσμα θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις στη Βουλή»

Επιμένει ο Ζάεφ: «Το αποτέλεσμα θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις στη Βουλή»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του δημοψηφίσματος, υποστήριξε πως «η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν ψήφισαν υπέρ του ναι».

Ο Ζάεφ, χωρίς να κάνει αναφορά στη μικρή συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, πρόσθεσε, ότι «η θέληση των πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους».

Οπως είπε, «οι ψηφοφόροι ψήφισαν με υπερηφάνεια. Περιμένω πως η πλειοψηφία των πολιτών που ψήφισε, ψήφισε υπέρ παρά το κάλεσμα της αντιπολίτευσης για μποϊκοτάζ».

«Στις δημοκρατίες αποφασίζουν οι πολίτες οι οποίοι ψηφίζουν. Οι πολίτες που ψήφισαν ενέκριναν σε μεγάλο ποσοστό τη συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ» ανέφερε ο κ. Ζάεφ και κάλεσε το VMRO και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές στη Βουλή.

Οπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να περάσουμε πλέον στην πολιτική δραστηριότητα στο κοινοβούλιο. Πρέπει το VMRO να στηρίξει τις συνταγματικές αλλαγές διαφορετικά άλλος δημοκρατικός δρόμος δεν υπάρχει, παρά η προσφυγή στις κάλπες».

Την ίδια ώρα κυβερνητική πηγή των Σκοπίων ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι η συμμετοχή στο δημοψήφισμα είναι απίθανο να προσεγγίσει το 50%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή