Παππάς: Ο Κοτζιάς δεν θα γίνει νέος Βαρουφάκης – Σπανίως λέει ψέματα

Παππάς: Ο Κοτζιάς δεν θα γίνει νέος Βαρουφάκης – Σπανίως λέει ψέματα

2' 28" χρόνος ανάγνωσης

Την εκτίμηση ότι δεν θα δημιουργηθούν πολιτικές εξελίξεις από την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππάς, καθώς, όπως τόνισε «υπάρχει η πλειοψηφία στη Βουλή και κανένας εκ των βουλευτών που συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν διατίθεται να ψηφίσει μια πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία».

Καλούμενος να σχολιάσει αιτιάσεις του τύπου ότι ο «Π. Καμμένος κρατά τον πρωθυπουργό» ο κ. Παππάς απάντησε ότι «αυτά είναι ενδεικτικά του επιπέδου ορισμένων».

«Ο πρωθυπουργός έχει κάνει καθαρή τη θέση του και έχει την υποχρέωση να εξαντλεί τις δυνατότητες συγκρότησης πλειοψηφίας της Βουλής με αταλάντευτη γραμμή και στα οικονομικά και στα εξωτερικά ζητήματα. Αυτή η κυβέρνηση έχει αντέξει πολλά περισσότερα» συμπλήρωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει η θετική πλειοψηφία στη Βουλή για τη στήριξη της κυβέρνησης και της συμφωνίας των Πρεσπών.

Επανερχόμενος στο ίδιο θέμα, ο Ν. Παππάς τόνισε ότι «η συμφωνία θα υπερψηφιστεί. Οι θέσεις του Π. Καμμένου είναι γνωστές και με αυτό το δεδομένο πορευόμαστε».

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκληθεί θέμα συγκρότησης της κυβέρνησης η οποία θα έχει τη θετική πλειοψηφία στήριξης της Βουλής. Σημείωσε δε, ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει ευρύτερες πλειοψηφίες υπερψήφισης της συμφωνίας.

«Δεν θα σχολιάσω δημοσίως τι έχει διαμειφθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αυτή τη στιγμή η διαχείριση των απορρήτων δαπανών από το ΥΠΕΞ γίνεται με τρόπο συμπαγή και ενδεδειγμένο και με τον έλεγχο της Βουλής, πέραν τούτου ουδέν» επανάλαβε ο Ν. Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μ. Σπυράκη για την επιστολή Κοτζιά, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «η κα Σπυράκη βρίσκεται σε απόγνωση δημιουργίας γεγονότων. Ότι έγινε έγινε υπό το φως του ηλίου και προχωράμε παρακάτω» συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς.

Απαντώντας στο αν ο Ν. Κοτζιάς θα γίνει ο «νέος Βαρουφάκης» για την κυβέρνηση, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Κοτζιάς σπανίως λέει ψέματα. Αποκλείεται να γίνει ο νέος Βαρουφάκης».

Παράλληλα ζήτησε να «διευρυνθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και να μη συζητιούνται με ανευθυνότητα στη δημόσια σφαίρα αυτά τα ζητήματα» αναφορικά με την περίπτωση με τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2011 είχε μιλήσει για γκρίζες ζώνες στα μυστικά κονδύλια, ενώ τάχθηκε υπέρ να επεκταθεί η ρύθμιση που ισχύει για το ΥΠΕΞ και στα άλλα υπουργεία.

«Όλοι μας καλούμαστε να δείξουμε ένα αίσθημα ευθύνης και στην πολιτική και στη δημοσιογραφία» σχολίασε ο Ν. Παππάς υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «τώρα την υπόθεση ανέλαβε ο πρωθυπουργός και προχωράμε παρακάτω. Η γραμμή για το Μακεδονικό δεν αλλάζει, η Ελλάδα δεσμεύεται σε ανώτατο επίπεδο από τη συμφωνία των Πρεσπών και πέραν τούτου ουδέν».

Αναφερόμενος στο θέμα μείωσης των συντάξεων, ο Ν. Παππάς είπε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» και η ολοκλήρωση του προϋπολογισμού θα επικυρώσει αυτό που έχει αντιληφθεί και ο κόσμος. Πρόσθεσε ότι οι εταίροι έχουν πειστεί ότι το μέτρο αν εφαρμοστεί θα φέρει περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε, και κάλεσε τον κόσμο να είναι αισιόδοξος όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ