ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος σε Ερντογάν: «Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές σε βάθος αιώνων είναι οι Ελληνες»

Καμμένος σε Ερντογάν: «Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές σε βάθος αιώνων είναι οι Ελληνες»

«Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές, όπως ξέρετε, σε βάθος αιώνων είναι οι Έλληνες» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τη χθεσινή αναφορά του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ερντογάν είχε δηλώσει ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ προσπάθειες εκβιαστικής απόσπασης των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα στηρίζεται πάντα στο διεθνές δίκαιο στις αποφάσεις και οι πειρατές κρίνονται από τα Συμβούλια Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Όταν κατέχουν περιοχές στις οποίες εισβάλλουν παρανόμως. Η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο, προστατεύει την εθνική της κυριαρχία, ζητά την συνύπαρξη όλων κάτω από κανόνες διεθνείς και αυτό θα πράξει και στο μέλλον. Δεν προκαλεί κανέναν αλλά και παράλληλα δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό στα δικαιώματα τα οποία της δίνει το διεθνές δίκαιο, οι διεθνείς συνθήκες και θα πρέπει κάποιοι να μην ξεχνούν ότι τα σύνορα της Ελλάδος, θαλάσσια, εναέρια, χερσαία, είναι και σύνορα της ΕΕ».

«Όταν λοιπόν παραβιάζονται τα θαλάσσια, τα χερσαία ή τα εναέρια σύνορα της Ελλάδος τότε παραβιάζονται και αυτά της ΕΕ. Είμαστε μετά από τρία χρόνια σε θέση να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που παραβιάζουν μέσα στην Συμμαχία τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο» συνέχισε ο κ. Καμμένος καταλήγοντας:

«Θα συστήσω προς όλες τις πλευρές να κοιτάξουν την ευημερία των λαών και αυτή θα έρθει όταν θα μπορέσουμε να εκμεταλλευθούμε όλοι σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο τον πλούτο που έχει κάθε χώρα. Τον υποθαλάσσιο και ιδιαίτερα σε μια εποχή που η περιοχή μας γίνεται το ενεργειακό κέντρο της Μεσογείου».