Εισηγητής ΚΙΝΑΛ στην αναθεώρηση ο Ευ. Βενιζέλος

Εισηγητής ΚΙΝΑΛ στην αναθεώρηση ο Ευ. Βενιζέλος

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κλειστή» Κοινοβουλευτική Ομάδα με επίκεντρο τη συνταγματική αναθεώρηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι στο ΚΙΝΑΛ. Βασικός στόχος της κ. Γεννηματά, όπως λένε αρμόδιες πηγές, είναι «να ακούσει» τις απόψεις όλων των βουλευτών για τις επικείμενες αλλαγές στο Σύνταγμα και ακολούθως να εξαχθεί η κεντρική γραμμή του κόμματος. Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καμία πρόθεση να ετεροπροσδιοριστεί στο θέμα αυτό, καθώς ήδη από το συνέδριό του έχει διατυπώσει τη δική του δέσμη προτάσεων και πάνω σε αυτές τις ράγες «θα κινηθεί αδιάκοπα». Αυτό που σημειώνεται, ωστόσο, σε κάθε τόνο είναι πως παρά τη δεδομένη πρόθεση συμμετοχής σε θεσμικό επίπεδο, η αναθεώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τρόπο που δρομολογείται, εξυπηρετεί «περισσότερο επικοινωνιακούς παρά ουσιαστικούς σκοπούς».

Η βαρύτητα που θα δώσει το ΚΙΝΑΛ στο θέμα, αποδεικνύεται από το γεγονός πως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στην πρώτη γραμμή της κοινοβουλευτικής μάχης για την αναθεώρηση αναμένεται να βρεθεί ως εισηγητής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μαζί με τους Ανδρέα Λοβέρδο και Θεόδωρο Παπαθεοδώρου. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει και στην Επιτροπή Αναθεώρησης, που ξεκινά τις εργασίες της από τις 14 Νοεμβρίου, δείγμα πως θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος σε αυτήν τη δύσκολη μάχη. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες η κ. Γεννηματά προσανατολίζεται στη μη επιβολή κομματικής πειθαρχίας, με αρμόδιες πηγές να σημειώνουν πως αυτό είθισται σε θέματα υψηλού θεσμικού χαρακτήρα, όπως η αναθεώρηση.

Την ίδια ώρα, στη Χαρ. Τρικούπη λαμβάνει χώρα μπαράζ συνεδριάσεων με φόντο τη «σκανδαλολογία», όπως χαρακτηρίζουν τα ζητήματα που φέρνει στην επικαιρότητα ο ΣΥΡΙΖΑ προεξάρχοντος του πορίσματος για την Υγεία. Χθες συνεδρίασε ένα άτυπο συντονιστικό, όπου συζητήθηκε το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ ακολούθησε εκτενές «πόρισμα» του κόμματος για την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν», όπου έχει εμπλακεί το όνομα του κ. Λοβέρδου. Το πόρισμα, μέσω αναλυτικού χρονικού, καταλήγει στο συμπέρασμα πως «δεν διαπιστώνεται ούτε παράνομη πράξη πολιτικού προσώπου ούτε επιζήμια πράξη» και ως εκ τούτου «δεν πληρούται η αντικειμενική υπόσταση του ποινικού αδικήματος της απιστίας περί την υπηρεσία».

Τοπική Αυτοδιοίκηση

H κ. Γεννηματά αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. θα μεταβεί στην Τρίπολη, όπου είναι προγραμματισμένη ομιλία της στις 6 μ.μ. Η επίσκεψη έχει σκοπό να προωθήσει την υποψηφιότητα του Γ. Μπουντρούκα, εξ Αρκαδίας ορμώμενου, που αποτελεί τον «εκλεκτό» του ΚΙΝΑΛ στην Πελοπόννησο. Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία όμως για έναν ακόμη λόγο, αμιγώς εσωκομματικό. Ο νυν αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας, ο οποίος προέρχεται απο το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πως θα στηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητα Τατούλη. Η κ. Γεννηματά αναμένεται κατά την επίσκεψή της να στείλει μήνυμα πως τέτοια φαινόμενα δεν θα γίνουν ανεκτά, ώστε να αποτραπεί η επανάληψή τους. Εξάλλου, ήδη η Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος έχει θέσει εκτός ΚΙΝΑΛ την κ. Φανή Παπαθωμά στη Στ. Ελλάδα, όταν δήλωσε ότι θα είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος σε συνδυασμό που δεν υποστηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή