Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας έχει καταλάβει πλέον ότι πρέπει να διαχειριστεί την ήττα του

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας έχει καταλάβει πλέον ότι πρέπει να διαχειριστεί την ήττα του

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και έχει καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι πρέπει να διαχειριστεί την ήττα του. Γι’ αυτό κάνει το μόνο που ξέρει, να υπόσχεται παντού τα πάντα. Αλλά πια όλοι τον έχουν καταλάβει» σχολίασε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι «οι Ελληνες ξέρουν ότι η χώρα χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή, αλλά χρειάζεται και αλλαγή πολιτικής. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στον τόπο με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Τσίπρα».

«Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας στην προσπάθειά του να διαχειριστεί την ήττα του μετά τις εκλογές, κάνει τα πάντα και είναι προφανές ότι έχει στηθεί μια ιστορία σκανδαλολογίας η οποία έχει ως στόχο να πλήξει τη δημοκρατική παράταξη» υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά με την καταβολή αναδρομικών, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το πράξει γιατί υπάρχουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μίλησε για κοροϊδία στους συνταξιούχους και πρόσθεσε «πως χειρότερη κοροϊδία είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα ο νόμος Κατρούγκαλου, γιατί από αυτόν φτωχοποιούνται οι συνταξιούχοι και όλοι οι νέοι συνταξιούχοι.

Για το για το κοινό ανακοινωθέν Πολιτείας –  Εκκλησίας, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «είναι μια προεκλογική κίνηση και μια προσπάθεια εκμετάλλευσης του θέματος της Εκκλησίας για μικροκομματικά οφέλη, γιατί εδώ δεν εξασφαλίστηκε κάτι ουσιαστικό, δεν έγινε ένα ουσιαστικό βήμα στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας».

Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός. Αντίθετα υπάρχει εναγκαλισμός ακόμα πιο σφικτός. Διότι και παραχωρούνται τα ακίνητα τα οποία ήταν αμφισβητούμενα και από την άλλη μεριά ο κρατικός προϋπολογισμός εξακολουθεί να έχει την υποχρέωση να δώσει τη δαπάνη της μισθοδοσίας. Την ίδια στιγμή που οι κληρικοί θα πάψουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και η τύχη τους θα εξαρτάται από την απόφαση του κάθε δεσπότη, του κάθε μητροπολίτη».

«Θα ήθελα να συζητήσω με τον αρχιεπίσκοπο και θα το επιδιώξω, για να καταλάβω ακριβώς ποιες ήταν οι σκέψεις του. Είναι στις προθέσεις μου προκειμένου να διευκρινιστούν πολλά ζητήματα που απορρέουν από αυτή τη συμφωνία, να έχω μιλήσει με μαζί του όπως θα ήθελα να έχω μιλήσει και με τον Πατριάρχη γιατί γνωρίζετε ότι υπάρχουν ζητήματα που ανοίγονται από αυτή τη συμφωνία που αφορούν και την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και άρα και το Πατριαρχείο» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή