ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bαρόμετρο Public Issue: Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών – Προβληματισμός για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

barometro-public-issue-kata-tis-symfonias-ton-prespon-amp-8211-provlimatismos-gia-tis-ellinotoyrkikes-scheseis-2284555

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της Public Issue στην έρευνα για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου, σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ παράλληλα θεωρούν ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν χειροτερεύσει. Πάνω από το μισό των ερωτηθέντων σχηματίζει αρνητική γνώμη για τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα, οι πολίτες είναι εξαιρετικά αρνητικοί στη συμφωνία των Πρεσπών σε ποσοστό της τάξης του 65% έναντι μόλις 17% που τάσσεται υπέρ. Την ίδια ώρα ένα 5% αναφέρει ότι δεν τον αφορά, ενώ ένα 13% δηλώνει ούτε υπέρ, ούτε κατά.

barometro-public-issue-kata-tis-symfonias-ton-prespon-amp-8211-provlimatismos-gia-tis-ellinotoyrkikes-scheseis0

Σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας

Όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και στην ερώτηση σε ποιο σημείο βρίσκονται, σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν το 52% απαντά ότι έχουν χειροτερεύσει. Το 44% δηλώνει ότι έχουν παραμείνει ίδιες και μόλις το 2% ότι είναι σε καλύτερο επίπεδο.

barometro-public-issue-kata-tis-symfonias-ton-prespon-amp-8211-provlimatismos-gia-tis-ellinotoyrkikes-scheseis2

Για τον Ζόραν Ζάεφ

Ειδικότερα, για τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ το 53% δηλώνει πως η γνώμη του είναι αρνητική  και το 28% θετική. Το 19% δηλώνει ότι δεν έχει γνώμη.

barometro-public-issue-kata-tis-symfonias-ton-prespon-amp-8211-provlimatismos-gia-tis-ellinotoyrkikes-scheseis4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
/