ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Ενότητα πάνω και πέρα από τις διαφορές μας

Μπακογιάννης: Ενότητα πάνω και πέρα από τις διαφορές μας

«Μαζί με την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου ανατινάχτηκε έστω και στιγμιαία η πόλωση και ο διχασμός» σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης και συνεχίζοντας τόνισε πως «η ενότητα είναι το βαθύ νόημα του σημερινού εορτασμού. Και είναι πιο ηχηρό στις μέρες μας, ίσως από ποτέ».

Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα ιστορικά στοιχεία αλλά και τον αντίκτυπο της ενωτικής αυτής επιχείρησης σημειώνοντας πως «στην ενωτική αυτή προσπάθεια χρειάζεται αγώνας για να δώσουμε και πάλι νόημα σε αυτή την τόσο απλή λέξη, αλλά καθόλου δεδομένη. Να αποδεχθούμε ότι αυτή είναι πέρα και πάνω από τις θεμιτές και αναγκαίες διαφορές μας» όπως είπε για να καταλήξει λέγοντας πως «μόνο αν την κατακτήσουμε, θα μπορούμε να διασφαλίσουμε την ελευθερία του ανθρώπου, να προστατέψουμε τον ανοιχτό διάλογο και τον πολιτικό πολιτισμό που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της δημοκρατίας μας. Γιατί η ενότητα δεν ισοπεδώνει. Χτίζει. Χτίζει πάνω στα διαφορετικά θέλω, τα διαφορετικά όνειρα, τις διαφορετικές προσδοκίες και τα διαφορετικά πιστεύω του καθενός και της καθεμιάς. Και όλα αυτά μαζί, συνθέτουν τη δική μας όμορφη και παράξενη πατρίδα».

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι το σύνολο των ομιλητών μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης αλλά και ο εκπρόσωπος της Βουλής, ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Αποστόλης Καραναστάσης στάθηκαν ιδιαίτερα στα ενωτικά μηνύματα που εκπέμπει ο Γοργοπόταμος ζητώντας αυτά τα μηνύματα να γίνουν περισσότερο έντονα στην καθημερινή πολιτική πρακτική σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη να αναδειχθεί ο συμβολισμός του Γοργοποτάμου.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Άρη Βελουχιώτη στο κέντρο της Λαμίας ενώ επισκέφθηκε συγχρόνως και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται στο Δημαρχείο της Λαμίας.
Από τη δική του πλευρά ο κ. Μητσοτάκης είχε μια συνάντηση με βουλευτές αλλά και στελέχη του κόμματός του στο Γοργοπόταμο όπου συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ