ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να ακολουθήσει υπεύθυνη στάση αντί να επιμένει στις απειλές

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να ακολουθήσει υπεύθυνη στάση αντί να επιμένει στις απειλές

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας στην περιοχή μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στον Ερντογάν και προσθέτει: «Η Τουρκία, αντί να επιμένει στις απειλές και τις παράνομες διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις της, οφείλει να ακολουθήσει την υπεύθυνη αυτή στάση».

«Οι τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία, καταδεικνύοντας την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της Τουρκίας», σχολιάζει, αρχικά, το Υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με τις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, είπε πως «η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσον αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, αποτελεί απειλή και κίνδυνο πρωτίστως για τις ίδιες».

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στις  εξάρσεις επιθετικής ρητορικής της γείτονος. Αντιθέτως, ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της, να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματά της», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή