Κυρ. Μητσοτάκης για τις δηλώσεις Ζάεφ: Απαράδεκτες αλλά και αναμενόμενες

Κυρ. Μητσοτάκης για τις δηλώσεις Ζάεφ: Απαράδεκτες αλλά και αναμενόμενες

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος έκανε λόγο για «διδασκαλία της “μακεδονικής” γλώσσας, χαρακτηρίζοντάς τες απαράδεκτες.

«Οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ περί διδασκαλίας της “μακεδονικής” γλώσσας στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες. Ήταν, όμως, και αναμενόμενες από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας», ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Επιβεβαιώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτό που η Νέα Δημοκρατία είχε πει από την πρώτη στιγμή.  Ότι αναγνώριση της δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων».

«Ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γι’ αυτό που συμφώνησε. Ενώ ο κ. Τσίπρας μένει άφωνος μπροστά στα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής. Λες και με αυτόν τον τρόπο θα κρύψει τις ευθύνες και την ενοχή του», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης και συνεχίζει:

«Ένας τρόπος υπάρχει μόνο για να περιορίσουμε το εύρος της εθνικής ζημιάς:  Να μην κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών».

Τέλος, επανέλαβε κατηγορηματικά ότι «H Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία και καλούμε όλα τα κόμματα και όλους του βουλευτές να πράξουν το ίδιο.  Αυτή εξάλλου είναι και η εύλογη απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή