ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τακτική ισορροπιών από τον Π. Καμμένο

taktiki-isorropion-apo-ton-p-kammeno-2287327

Τη γνωστή και πάγια αντίθεση του Πάνου Καμμένου με τη συμφωνία των Πρεσπών επέτειναν οι τελευταίες, αλυτρωτικής φύσεως, δηλώσεις από πλευράς αξιωματούχων της ΠΓΔΜ. Το παραπάνω φάνηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας στη Σχολή Πυροβολικού, στη Νέα Πέραμο Αττικής, για τον εορτασμό της προστάτιδας του Πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας, όπου μιλώντας στους αξιωματικούς σημείωσε πως «όσοι εκφράζουν προς την πατρίδα μας αλυτρωτικές επιδιώξεις θα πρέπει να ξέρουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμφωνίας».

Ισορροπώντας το εκκρεμές και κάνοντας σαφές πως την ίδια ώρα που διαφωνεί με τις Πρέσπες στηρίζει απόλυτα το κυβερνητικό έργο, έκανε λόγο για «ανάκαμψη της πατρίδας». Συγκεκριμένα υπογράμμισε πως «η Ελλάδα ξαναγυρνά δυνατή και ισχυρή», προσθέτοντας πως «είναι κρίσιμο όλοι να αντιληφθούμε ότι η πατρίδα χρειάζεται εθνική ομοψυχία».

Η τακτική του κ. Καμμένου, που «σφυροκοπά» τη συμφωνία, αλλά ταυτόχρονα στηρίζει σθεναρά το Μαξίμου, εξακολουθεί να δημιουργεί ερωτήματα για τις επόμενες κινήσεις του, μετά τη δεδομένη καταψήφιση της συμφωνίας όταν έρθει στη Βουλή. Η πρόσφατη αινιγματική του δήλωση πως «καταψηφίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, αποσύρουμε υπουργούς και συνεχίζουμε» μαρτυρά ακριβώς αυτό το θολό τοπίο.