ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Παραιτήθηκε ο υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Θωμάς – Αναλαμβάνει θέση στην Κομισιόν

Παραιτήθηκε ο υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Θωμάς – Αναλαμβάνει θέση στην Κομισιόν

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για τα θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, υπέβαλε ο Γεράσιμος Θωμάς.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, με απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, ο κ. Θωμάς επιλέχθηκε σήμερα ως Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (DG TAXUD). «Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία και τιμή για τη χώρα μας, η επιλογή ενός Έλληνα σε μια τόσο σημαντική θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό τον Επίτροπο Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Προκειμένου να αναλάβει το νέο του χαρτοφυλάκιο, ο κ. Θωμάς υπέβαλε την παραίτησή του από την κυβέρνηση.

Ο Ππρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Θωμά, τον ευχαρίστησε για τη σημαντική του συμβολή στην πορεία της Κυβέρνησης και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα του θέση.

Τα καθήκοντά του μέχρι τον ορισμό αντικαταστάτη του θα ασκεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Σε δήλωσή του, ο Γεράσιμος Θωμάς ανέφερε ότι υποβάλει την παραίτησή του για να αναλάβει νέα καθήκοντα ως Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Υπηρέτησα την κυβέρνηση με προσήλωση και αφοσίωση αυτό τον χρόνο και προτίθεμαι να υπηρετήσω την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον ίδιο τρόπο από τη νέα μου θέση. Κατά τη χρονιά που πέρασε, η κυβέρνησή μας  εδραίωσε την εθνική προσπάθεια για την στροφή στην πράσινη ενέργεια. Αντιμετώπισε αποτελεσματικά το σοκ του κορωνοϊού και τις τουρκικές προκλήσεις. Αισθάνομαι υπερήφανος που συνεισέφερα στην προσπάθεια χάραξης μιας νέας ενεργειακής πολιτικής για τη χώρα, με φιλόδοξους στόχους και με καλές πρακτικές  για όλη την Ευρώπη» σημείωσε.

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του, τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη για τη συνεργασία και τη φιλία του, καθώς και τους συνεργάτες του και το προσωπικό του υπουργείου.

«Συνεργάστηκα εποικοδομητικά και έχτισα φιλίες με όλη την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ και τους ευχαριστώ. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου υπουργούς και τους βουλευτές που με στήριξαν σε δύσκολες αποφάσεις. Τέλος ένα ευχαριστώ στον επίτροπο Πάολο Τζεντιλόνι και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους στη νέα μου θέση», συμπλήρωσε.