Πόλεμος Μάρτιν Σουλτς με Πάνο Καμμένο

Πόλεμος Μάρτιν Σουλτς με Πάνο Καμμένο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας νέος κύκλος δηλώσεων εντός και εκτός συνόρων τροφοδοτήθηκε, τα τελευταία 24ωρα, με επίκεντρο τον κ. Πάνο Καμμένο, που μετά τον Γ. Βαρουφάκη μοιάζει να είναι ο υπουργός που απασχολεί, κατά προτεραιότητα, τα διεθνή φόρα. Αφορμή για τον νέο κύκλο αντιπαράθεσης αποτέλεσε η νέα σκληρή κριτική του κ. Μάρτιν Σουλτς προς τον υπουργό Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου χαρακτήρισε, σε συνέντευξη του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, «λάθος» τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ παρομοίασε τις διπλωματικές ικανότητες του υπουργού Αμυνας με αυτές ενός… ταύρου σε υαλοπωλείο.

Στο πολιτικό σχόλιο του κ. Σουλτς απάντησε αιχμηρά ο κ. Καμμένος, μέσω Διαδικτύου, αφήνοντας υπαινιγμούς για τη στάση του Γερμανού πολιτικού στη διερεύνηση των υποθέσεων δωροδοκίας Ελλήνων αξιωματούχων από γερμανικές εταιρείες για τα εξοπλιστικά. Ο κ. Καμμένος παρέθεσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Σουλτς απέρριψε ως απαράδεκτη ερώτηση του τότε ευρωβουλευτή, και νυν υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκου Χουντή, προς την Κομισιόν για μίζες γερμανικών εταιρειών. Συνεργάτες, δε, του κ. Καμμένου άφηναν υπαινιγμούς για σχέσεις του κ. Σουλτς με συγκεκριμένο Γερμανό προμηθευτή.

Τα αιχμηρά σχόλια Σουλτς προκάλεσαν και την αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλη, ο οποίος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου σχολίασε ότι «η σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι δική σας δουλειά. Γιατί “διυλίζετε” τον Καμμένο, αλλά κατάπιατε τον Καρατζαφέρη;».

Σε αντίστοιχο τόνο ήταν και η απάντηση των ΑΝΕΛ στις επιθέσεις από το ΠΑΣΟΚ. «Ο μόνιμος χειροκροτητής του Βορίδη, του Πλεύρη και του Γεωργιάδη, ο κ. Βενιζέλος, παρακαλούμε όπως αποφεύγει την οποιαδήποτε σύγκριση των ΑΝΕΛ με το ακροδεξιό μόρφωμα του οποίου υπήρξε εντολοδόχος και συνεταίρος», επισήμανε η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή