Κουίκ: Αρραγής η συμπόρευση των κυβερνητικών εταίρων στην διαπραγμάτευση

Κουίκ: Αρραγής η συμπόρευση των κυβερνητικών εταίρων στην διαπραγμάτευση

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διέψευσε τα δημοσιεύματα που θέλουν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες να διαφωνούν για τους χειρισμούς στο θέμα της διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους ο Τέρενς Κουίκ.

Ο υφυπουργός Επικρατείας σε δηλώσεις του από την Θράκη, σημείωσε ότι «διάβασα και εγώ τα διάφορα δημοσιεύματα. Είναι σαφές ότι οι σεναριογράφοι έχουν δικό τους… ρήγμα με την πραγματικότητα. Η καταψήφιση των δύο τροπολογιών για το τζαμί και το Μέγαρο Μουσικής ήταν εκ των προτέρων αυτονόητο από πλευράς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Μάλιστα είχα ενημερώσει έγκαιρα τον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας:

«Από την άλλη, κάποιοι ξεχνούν ότι το μείζον στη συνεδρίαση της συγκεκριμένης Ολομέλειας ήταν η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, την οποία και υπερψήφισαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με βελτιώσεις που έγιναν πολύ έγκαιρα επί του περιεχομένου μετά από διαβουλεύσεις που είχε η τομεάρχης των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου και σε υπουργικό και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη των οποίων ήμουν και εγώ παρών».

«Το βασικότερο, όμως, όλων, είναι η αρραγής συμπόρευση των δύο κυβερνητικών εταίρων στο πακέτο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμικούς εταίρους και κυρίως ως προς τις "κόκκινες γραμμές", όπως έχει ταυτόσημα εκφραστεί και από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και από την ηγεσία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» υπογράμμισε ο κ . Κουίκ προσθέτοντας: «Αυτό το διαπιστώνουν και τα ίδια τα δημοσιεύματα, ομολογώντας -με την αντιφατικότητα που τα διακρίνει- την άριστη συνεργασία Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου».

Ο υφυπουργός Επικρατείας εξήρε τη συνεργασία του με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη «στον ρόλο του συντονισμού όχι μόνον του κυβερνητικού έργου, αλλά και της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αμοιβαίο σεβασμό, αλλά και με κοινούς στόχους, να βρει τα υγιή πατήματα η Ελλάδα, έξω από τη λογική των μνημονίων».

Τέλος, ο κ. Κουίκ είπε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έτσι θα συμπορευτούν, με βάση την τετραετή εντολή που έδωσε ο λαός στις 25 Ιανουαρίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή