ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τ. Κουίκ: Είναι πατριωτικό καθήκον η ψήφιση της συμφωνίας

Τ. Κουίκ: Είναι πατριωτικό καθήκον η ψήφιση της συμφωνίας

Τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σχολίασε ο Υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, συνομιλώντας με εκπροσώπους των ΜΜΕ, από την Ζάκυνθο όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη.

«Ισχύει αυτό που δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ότι «είναι πατριωτικό καθήκον η ψήφιση της συμφωνίας και ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε προσωπικά τη διαπραγμάτευση διασφαλίζοντας τη λαϊκή εντολή».

Ερωτώμενος για τα δημοσιεύματα που θέλουν τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να συζητούν για το ενδεχόμενο ακόμα και για το σχεδιασμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής προκειμένου η χώρα να αποφύγει τον κίνδυνο νέων εκλογών, σε συνδυασμό με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Κουίκ σημείωσε:

«Οποτε συνομιλούν Σαμαράς και Βενιζέλος με… ανησυχεί ότι σίγουρα δεν συζητούν κάτι καλό για την πατρίδα μας, όπως απέδειξαν στην ισοπεδωτική συγκυβέρνησή τους.

Φυσικά ούτε λόγος να συζητήσουν οι ΑΝΕΛ την όποια συμμετοχή τους σε κυβέρνηση ευρείας αποδοχής με τη συμμετοχή του ενός αρχηγού σε κόμμα που σχεδόν έχει πάψει να υπάρχει και τη συμμετοχή ενός άλλου αρχηγού που σχεδόν έχει πάψει να είναι αρχηγός στο κόμμα που θα προεδρεύει δεν ξέρω για πόσο ακόμα.

Έτσι και αλλιώς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από το 2012 λέμε ότι δεν θα μετέχουν σε καμία κυβέρνηση με Σαμαρά και Βενιζέλο.

Πάντως, η προσωπική μου εκτίμηση και βεβαιότητα, είναι ότι αυτά τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας δεν θα ευδοκιμήσουν, διότι η συμφωνία θα επιτευχθεί, οι Κοινοβουλευτικές ομάδες θα στηρίξουν με ψήφο εμπιστοσύνης τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία είναι και η μόνη – ανεξάρτητα με το που κερδίζουμε ή που χάνουμε στις διαπραγματεύσεις – μπορεί και πρέπει να το κάνει, να ξεσκεπάσει όλες τις λίστες τύπου Λαγκάρντ, να σαρώσει τους φοροφυγάδες, να βάλει τάξη στα ΜΜΕ κα να σκέφτεται πρωτίστως το πως θα βοηθήσει τους εξαθλιωμένους Έλληνες παράλληλα με τις διεθνείς υποχρεώσεις μας».

Ο Υφυπουργός επικρατείας απέφυγε να σχολιάσει τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους του κάτι τέτοιο:  «Δεν είναι δεοντολογικό ως μέλος της κυβέρνησης να μιλάω για την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι σωστό να εμφανίζομαι ότι ανακατεύομαι στα εσωτερικά τους. Όπως ξέρετε, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο συνομιλητής μου στη κυβέρνηση είναι ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και τα όσα λέμε οι δυο μας έχουν ένα προσωπικό ή εμπιστευτικό ή μη δημοσιοποιήσιμο περιεχόμενο.

Μπορώ όμως να σας παραπέμψω στην πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και μπορώ επίσης να προβλέψω ότι μάλλον θα απογοητευτούν κάποιοι που περιμένουν ότι μια πρωταγωνιστική ομάδα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγάλει εκτός τροχιάς την κυβέρνηση, λόγω της συμφωνίας με τους θεσμικούς εταίρους μας. Εκτιμώ ότι δεν θα συμβεί».

Τέλος, ο κ. Κουίκ άφησε αιχμές εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας «όλοι συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει, και να κάνει – με την τετραετή εντολή που έχει από τον λαό – πράξεις τα όσα υποσχέθηκε.

Οι καλοθελητές να περιμένουν πολύ ισχυρές αναταράξεις σε άλλα κόμματα. Άλλος και άλλοι θα έχουν τα προβλήματα».