Τσίπρας: Θα προστατέψουμε την πρώτη κατοικία

Τσίπρας: Θα προστατέψουμε την πρώτη κατοικία

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την δέσμευσή του ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει την πρώτη κατοικία των αδυνάτων επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κυβερνητικό επιτελείο προχωρά υλοποιώντας όσα είχε δεσμευθεί προεκλογικά τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στους δανειστές της χώρας, επισημαίνοντας ότι ο λόγος που έλαβε την δεύτερη λαϊκή εντολή, ήταν για να προστατεύσει τους αδύνατους και να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε για το θέμα της πρώτης κατοικίας το οποίο αποτελεί και ένα από τα «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου της Ελλάδας με τους εταίρους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων».

Υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και υπέρ της συγκρότησης ενός μεγάλου πανευρωπαϊκού κινήματος υποδοχής και αλληλεγγύης ενός πανευρωπαϊκού, φιλειρηνικού, αντιπολεμικού κινήματος για τους πρόσφυγες, τάχθηκε και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνεδρίασή της.

Ως προς το πρώτο θέμα, η Πολιτική Γραμματεία τονίζει ότι η υπεράσπιση των ασθενέστερων στρωμάτων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή, προσθέτει, ήταν και η λαϊκή εντολή του Σεπτεμβρίου την οποία καλούμαστε να υπερασπιστούμε ιδεολογικά, πολιτικά, κινηματικά, σε ένα εξαιρετικά ασφυκτικό, νεοφιλελεύθερο πλαίσιο, στο οποίο βρισκόμαστε απέναντι.

Η Πολιτική Γραμματεία στηρίζει την κυβέρνηση «στη σθεναρή της στάση στο ζήτημα των πλειστηριασμών» και προσθέτει ότι θεωρεί «απαράδεκτες τις επιδιώξεις των θεσμών και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας».

Για το προσφυγικό, η Πολιτική Γραμματεία αναφέρει ότι «εξελίσσεται μια σύγκρουση σε επίπεδο Ευρώπης αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, όπου αντιπαρατίθενται από τη μία πλευρά, η αντίληψη του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και από την άλλη πλευρά, η αντίληψη των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των κλειστών συνόρων και της ύψωσης φρακτών».

Πρώτο μας μέλημα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, δεν μπορεί παρά να είναι η σωτηρία των ανθρώπων από τα παγωμένα και ολοένα πιο αγριεμένα νερά του Αιγαίου και η ασφαλής δίοδος των προσφύγων και των παιδιών τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει η ΠΓ, «το κόμμα μας θα συμβάλλει στη συγκρότηση ενός μεγάλου πανευρωπαϊκού κινήματος υποδοχής και αλληλεγγύης, ενός πανευρωπαϊκού, φιλειρηνικού αντιπολεμικού κινήματος».

Η συνεδρίαση άρχισε το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού ο οποίος αποχώρησε από την Κουμουνδούρου περίπου δύο ώρες αργότερα, προκειμένου να συμμετάσχει σε νέα σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς για την διάθεση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή