ΒΟΥΛΗ

Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία για Παπαγγελόπουλο

Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία για Παπαγγελόπουλο

Επαναλαμβάνοντας τα περί απόπειρας εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Βουλής η οποία πρόκειται να αποφασίσει για την άσκηση δίωξης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε, δεν θα αποδεχτούμε να γίνουμε παρακολουθητές της πολιτικής αθλιότητας εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων, σας αφήνουμε μόνους σας να το ευχαριστηθείτε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και αμέσως μετά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα της ολομέλειας, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συζήτησης και την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας.

«Η απούσα σήμερα κυβέρνηση οφείλει άμεσα να διευκρινίσει αν ισχύει το δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο η 'Αγκελα Μέρκελ χθες απέτρεψε θερμό επεισόδιο, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης αμέριμνος βρισκόταν στην εκδήλωση της Βουλής», είπε αρχικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Λοβέρδου απόψε στη Βουλή, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι όλους τους νομικούς ισχυρισμούς που εξέθεσε ενώπιον του Σώματος, τους έχει προβάλει στην αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη και όλοι απορρίφθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Σε σχέση με τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό «επικεφαλής της ακροδεξιάς εθνικιστικής συμμορίας της ΝΔ που έχει κάνει καριέρα με την πατριδοκαπηλία, που τσάκιζε τον ελληνικό λαό από το 2012 μέχρι το 2014, υλοποιώντας τις πιο σκληρές και άγριες πολιτικές κοινωνικής λεηλασίας, και που σήμερα παριστάνει το θύμα».

«Κατανοώ τον καημό του κ. Σαμαρά με τον κ. Τσίπρα. Ο Τσίπρας είναι που τον οδήγησε, εκείνο το βράδυ του Ιουλίου, στην άρον άρον παραίτηση από την ηγεσία της ΝΔ», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και επισήμανε πως όταν κάποιος νιώθει την ανάγκη να επιχειρηματολογεί πόσο σπουδαίος είναι, σημαίνει ότι «η πολιτική του καριέρα έχει κλείσει και έχει κλείσει εξαιτίας του κ. Τσίπρα».

Ο κ. Τζανακόπουλος επικαλέστηκε και λόγια του 'Αδωνι Γεωργιάδη ότι «η Novartis μπορεί να πληρώνει γιατρούς και πολιτικούς αλλά σώζει και ζωές» για να σημειώσει: «τι άλλο να περιμένει κανείς να πει ο κ. Γεωργιάδης για να αυτοαναιρεθεί».

Σε σχέση με τις αναφορές ότι «η Αριστερά έχει χάσει το ηθικό της πλεονέκτημα», ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Η παράταξη των θαυμαστών του Παττακού, η παράταξη του Μαυρίκη, η παράταξη του Νηστικάκη, η παράταξη του Πουλή, η παράταξη του Παπαγεωργόπουλου, η παράταξη του Χριστοφοράκου, δεν μπορεί να μιλά για το ηθικό μας ανάστημα. Και κάτι για την κυρία Γεννηματά. Οι συνοδοιπόροι και κληρονόμοι του Τσουκάτου, του Μαντέλη, του Παπαντωνίου και του Τσοχατζόπουλου, ούτε αυτοί μπορεί να μιλούν για το ηθικό ανάστημα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς και αυτό να το βάλετε πολύ καλά στο μυαλό σας!».

Αντίδραση Τασούλα
 
Νωρίτερα, την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Κώστας Τασούλα προκάλεσαν οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης  ότι ο πρωθυπουργός, την ώρα της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο με την έκδοση NAVTEX και υπερπτήσεις, παραβρέθηκε σε συναυλία στον Ωρωπό.
 
«Ακούστηκε ότι τάχα ο πρωθυπουργός ήταν σε συναυλία στον Ωρωπό. Ο πρωθυπουργός ήταν σε εκδήλωση που οργανώθηκε από τη Βουλή στον Ωρωπό, η οποία δεν ήταν συναυλία. Ήταν μια εκδήλωση παραχώρησης από το υπουργείο Δικαιοσύνης, των παλαιών φυλακών Ωρωπού στον δήμο Ωρωπού, με σκοπό την ίδρυση Κέντρου Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα έξι ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Κάτι που ήταν ανταπόκριση σε ένα αίτημα δεκαετιών από τον δήμο Ωρωπού και συσχετίζεται με το γεγονός ότι μεθαύριο είναι η τεσσαρακοστή έκτη επέτειος αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Τασούλας.