Ευ. Μεϊμαράκης: Αναγκαία η κοινή λύση για την Ουκρανία, χωρίς βία

Ευ. Μεϊμαράκης: Αναγκαία η κοινή λύση για την Ουκρανία, χωρίς βία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Την ανάγκη εξεύρεσης μιας κοινά αποδεκτής και εφαρμόσιμης λύσης, αποκλειστικά, όπως είπε, μέσα από τη διπλωματική οδό και τον διάλογο και την αποφυγή χρήσης βίας, προέταξε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), Ευ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία.

Κηρύσσοντας τις εργασίες της 43ης Τακτικής Συνόδου, ο κ. Μεϊμαράκης συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα, υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την προσήλωση της Ευρώπης στις αρχές του σεβασμού της διεθνούς έννομης τάξης, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών.

«Τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Βασικός γνώμονας όλων μας πρέπει να είναι η ανάγκη για αποκλιμάκωση της έντασης, με παράλληλη αποφυγή της χρήσης ή της απειλής χρήσης βίας. Συγκρούσεις και μίση δεν λύνουν προβλήματα, ειρήνη και δημοκρατία συνιστούν προϋπόθεση για την ευημερία των λαών μας. Κοινός στόχος όλων μας είναι ο γεωγραφικός μας χώρος να εξελιχθεί σε μια περιοχή ειρήνης, δημοκρατίας, ευημερίας και σταθερότητας» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε έμφαση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΣΕΠ, σημειώνοντας ότι «έχει πλέον καταστεί σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, εξαιτίας των σημαντικών ζητημάτων που διαπραγματεύεται και του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει».

«Η περιοχή του Ευξείνου Πόντου έχει στρατηγική σημασία για την ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ και, στο πλαίσιο αυτό, είναι καίριας σημασίας μια συνεκτική στρατηγική» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Η Συνέλευσή μας είναι, λοιπόν, σημαντικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων και των πολιτών της περιοχής και η περαιτέρω ενδυνάμωσή της θα προσδώσει σημαντική ώθηση στη πολυμερή συνεργασία στην περιοχή για την επίτευξη πρακτικών αποτελεσμάτων και την επίλυση διαχρονικών προβλημάτων».

Κλείνοντας, ο κ. Μεϊμαράκης την παρέμβασή του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εργασίες της Συνέλευσης θα έχουν «γόνιμα και εποικοδομητικά αποτελέσματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή