ΒΟΥΛΗ

Επανέφερε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση ο Λεβέντης

Επανέφερε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση ο Λεβέντης

Την πρότασή του για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, επανέφερε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
 
Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι χωρίς οικουμενική κυβέρνηση δεν θα έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι οι επενδυτές θέλουν πολιτική σταθερότητα, καθώς και ότι «μια ισχυρή κυβέρνηση με 240 έδρες, θα μπορούσε να πετύχει τη μέγιστη χαλάρωση των μέτρων προσαρμογής».
 
Επανέλαβε, επίσης, την πρόταση του για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, χωρίς τερτίπια, όπως είπε, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα πτώχευσε εξαιτίας του συστήματος της ενισχυμένης αναλογικής, το οποίο διευκόλυνε, όπως σημείωσε, τη συγκρότηση του πελατειακού κράτους.
 
Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μαλώνουν για το ποιος έδωσε τη μεγαλύτερη ελεημοσύνη στους ανασφάλιστους, στους ανέργους, στους ετοιμοθάνατους, στους λιμοκτονούντες. «Ρωτήστε καλύτερα την κοινωνία τι πιστεύει για το πώς τα κάνατε και οι δυο», είπε χαρακτηριστικά.
 
Αναφερόμενος ειδικότερα στις διατάξεις του νομοσχεδίου με το «παράλληλο πρόγραμμα», το χαρακτήρισε «ασπιρίνη» που θα λειτουργήσει «σαν παυσίπονο στο μνημόνιο που καταδίκασε τη χώρα».