Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Αιγαίου τήρησε η Βουλή

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Αιγαίου τήρησε η Βουλή

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όσων προσφύγων και μεταναστών χάθηκαν κατά την προσπάθειά τους να φθάσουν στα νησιά μας, τήρησε η Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας συζητήσεων του Νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα της Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, εκφράζοντας την ευχή «να μην υπάρξει άλλος νεκρός και αγνοούμενος», πρότεινε στο Σώμα τα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή «ως ελάχιστη υποχρέωση, ως έκφραση θλίψης και αποτροπιασμού της Βουλής των Ελλήνων».

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις καταγεγραμμένες διελεύσεις οκτακοσίων σαράντα οκτώ χιλιάδων (848.000) προσφύγων και μεταναστών, υπογραμμίζοντας πως: «ανάμεσα σε αυτούς, τριακόσιοι ενενήντα ένας (391) δεν έφτασαν ποτέ στα νησιά μας και αγνοούνται εκατόν εβδομήντα δύο (172). Γνωρίζουμε όλοι ότι έχουν στηθεί πρόχειρα νεκροταφεία στα νησιά μας, με ονοματεπώνυμα αλλά και ανώνυμα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή