Νέα παράταση για τα μη εξυπηρετούμενα

Νέα παράταση για τα μη εξυπηρετούμενα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως τις 15 Απριλίου 2016 παρατείνεται η εξαίρεση από την πώληση σε μη τραπεζικά ιδρύματα απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια συγκεκριμένων κατηγοριών. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε χθες –εκπρόθεσμα– σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών, με το οποίο κυρώνεται «Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του υπουργείου Εξωτερικών και Αποδήμων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας για συνεργασία σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Η εξαίρεση της μεταβίβασης απαιτήσεων σε μη τραπεζικά ιδρύματα αφορά καταναλωτικές δανειακές συμβάσεις, συμβάσεις με υποθήκη ή με προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας, δάνεια και πιστώσεις προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και δάνεια που έχουν χορηγηθεί με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου. Αρχικά με τον νόμο 4354/2015 η εξαίρεση από την πώληση των παραπάνω κατηγοριών δανείων είχε δοθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου 2016, με το σκεπτικό ότι στο μεσοδιάστημα θα είχε καθορισθεί το θεσμικό πλαίσιο. Στη συνέχεια, λόγω της καθυστέρησης της αξιολόγησης του προγράμματος, δόθηκε με τον νόμο 4366/2015 παράταση ενός μηνός στην εξαίρεση αυτή (μέχρι δηλαδή τις 15 Μαρτίου 2016). Με δεδομένο ότι ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ξεκινά μόλις αύριο, αποφασίστηκε να δοθεί η νέα παράταση έως τις 15 Απριλίου 2016. Σημειώνεται ότι με τον νόμο 4354/2015, που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, επετράπη εξαρχής η πώληση «κόκκινων» δανείων που έχουν χορηγηθεί σε μεγάλες επιχειρήσεις (με τζίρο άνω των 50 εκατ. ευρώ και 150 άτομα προσωπικό).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή