Ο Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος με τα δικά του λόγια στην οικία του

Ο Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος με τα δικά του λόγια στην οικία του

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 10:30 το πρωί συναντηθήκαμε με τον κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο στο σπίτι του στην οδό Διαδόχου Παύλου στον αριθμό 17 στο Παλαιό Ψυχικό. Στο πάνω όροφο της μεζονέτας που διαμένει ο επιχειρηματίας, στο μικρό γραφείο που έχει με θέα στα πεδινά του Ψυχικού, παραχώρησε τη συνέντευξη που δημοσίευσε η Καθημερινή. Η συζήτηση κράτησε επί δυόμιση και πλέον ώρες λόγο των ομολογουμένων, και στην ίδια την συνέντευξη από τον επιχειρηματία, προβλημάτων στην κινητικότητα και την ομιλία του.

Η εφημερίδα και εγώ προσωπικά, χωρίς ασφαλώς να έχουμε καμία πρόθεση να εμπλακούμε στην ενδοοικογενειακή διένεξη, αξιολογήσαμε ως σημαντικό να επιδιώξουμε αυτή τη συνέντευξη με σκοπό να διακριβώσουμε δημοσιογραφικά τα σχέδια του επιχειρηματία για την βαρυνόμενη με μη εξυπηρετούμενα χρέη άνω των 410 εκατομμυρίων ευρώ  Χαλυβουργική.

Επιπλέον η συνέντευξη επιδιώχθηκε  και για να διαπιστώσουμε κατά πόσον μπορούμε να λάβουμε απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά από τον ίδιο τον κ. Κωνσταντίνο Π. Αγγελόπουλο αυτοπροσώπως και όχι δια συνεργατών του. Και έτσι και  έγινε.

Με λύπη μας διαβάζουμε πως τα παιδιά του κ.κ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος αμφισβήτησαν τόσο τη δημοσιογραφική μας δεοντολογία όσο και τις προθέσεις μας μιλώντας για «κατασκευασμένη συνέντευξη» που «δόθηκε με μορφή ήδη συντεταγμένου εγγράφου προς την εφημερίδα, για την οποία δημιουργείται μείζον θέμα».

Πληροφορούμε λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενο πως: η συνέντευξη έγινε προφορικά, δια ζώσης και μαγνητοφωνήθηκε και φωτογραφήθηκε. Αποσπάσματά της μπορεί ο κάθένας να ακούσει στα αναρτημένo εδώ αρχείo.

Ασφαλώς και η εφημερίδα ήταν είναι και παραμένει ανοιχτή στην άποψη όλων των εμπλεκόμενων. Υπενθυμίζει όμως πως προ τεσσάρων εβδομάδων σε επικοινωνία της με στενούς, κορυφαίους συνεργάτες της Χαλυβουργικής και της πλευράς των κ.κ. Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, για τους ίδιους δημοσιογραφικούς λόγους, το ραντεβού που κλείστηκε, ακυρώθηκε όχι με υπαιτιότητα της εφημερίδας.

Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπουμε να αμφισβητείται η αξιοπιστία ούτε της εφημερίδας ούτε του υπογράφοντος. Επιφυλάσσομαι, λοιπόν, παντός νομίμου δικαιώματός μου έναντι όποιων αμφισβήτησαν ή  αμφισβητούν την επαγγελματική μου ευσυνειδησία, ανεξαρτησία και ακεραιότητα και επιχειρούν να αμαυρώσουν την εικοσιπεντάχρονη πορεία μου στον χώρο της δημοσιογραφίας.

 

Η ανακοίνωση των γιών του Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου:

«Η σημερινή «συνέντευξη» που υποτίθεται ότι έδωσε ο πατέρας μας στη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ενώ εκκρεμεί και αναμένεται η έκδοση της απόφασης στη δίκη για τη θέση του σε δικαστική συμπαράσταση, μας προκαλεί έκπληξη και οργή.

Από το – πλήρως αναληθές – περιεχόμενο της συνέντευξης προκύπτει ξεκάθαρα ότι η κατασκευή της αποσκοπεί αποκλειστικά αφενός στην άσκηση αθέμιτης επιρροής ενόψει της δικαστικής απόφασης που πρόκειται να εκδοθεί και αφετέρου στην ουσιαστική προαναγγελία του κλεισίματος της Χαλυβουργικής.

Στους επίδοξους σφετεριστές της περιουσίας του πατέρα μας που την επινόησαν, υπενθυμίζουμε ότι, για λόγους που έχουν διαγνωσθεί από τα πλέον αρμόδια πρόσωπα, είναι αντικειμενικώς αδύνατο να έχει δοθεί οποιαδήποτε συνέντευξη από τον ίδιο και μάλιστα προφορικά.

Είναι σαφές, επομένως, ότι δόθηκε με μορφή ήδη συντεταγμένου εγγράφου προς την εφημερίδα, για την οποία δημιουργείται μείζον θέμα».

Ο Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος με τα δικά του λόγια στην οικία του-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή