Bομβιστική ενέργεια: Ομόθυμη καταδίκη πολιτικών, Εκκλησίας

Bομβιστική ενέργεια: Ομόθυμη καταδίκη πολιτικών, Εκκλησίας

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καταδίκη της βομβιστικής ενέργειας έξω από τον ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι προέβη ο πολιτικός αλλά και ο θρησκευτικός κόσμος.

Ειδικότερα, τον ναό επισκέφθηκε ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν από τον εφημέριο του ναού. «Η επίθεση σε κάθε χώρο λατρείας είναι μια επίθεση απέναντι στους θρησκευόμενους πολίτες αλλά και απέναντι στο δημοκρατικό μας πολίτευμα που κατοχυρώνει τη θρησκευτική ελευθερία. Η παρουσία μας εδώ ως κυβέρνηση είναι για να καταδικάσουμε τέτοιου είδους ενέργειες με τον πιο απόλυτο τρόπο και, προφανώς, να ευχηθούμε στους τραυματίες να ξεπεράσουν αυτή τη δοκιμασία που έχουν υποστεί κατά τη διάρκεια της τέλεσης των καθηκόντων τους», δήλωσε ο υπουργός.

«Πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός, σε βάρος οποιουδήποτε και εάν γινόταν μόνο θλίψη θα προκαλούσε. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα», δήλωσε στην «Κ» ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης. Ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε για το συμβάν από τον πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επίσκοπο Θεσπιών Συμεών, ο οποίος μετέβη στον ναό κατόπιν εντολής του κ. Ιερωνύμου. Ο κ. Συμεών συνάντησε τον αστυνομικό στο στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, και τον νεωκόρο, που τραυματίστηκαν από τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής τόνισε ότι «όπως κάθε επίθεση σε έναν χώρο που είναι αφιερωμένος στον Θεό, το σημερινό συμβάν είναι επίθεση εναντίον της θρησκευτικής ελευθερίας όλων και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η, χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις και χωρίς “αλλά”, καταδίκη του είναι αυτονόητη. Ειδικά αυτές τις άγιες μέρες, τέτοιες ενέργειες κάνουν ακόμα πιο ισχυρή την πίστη μας για την ανάγκη υπεράσπισης των αρχών και των αξιών που διασφαλίζει το Σύνταγμά μας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εξέφρασε «τον αποτροπιασμό του για την επίθεση» καθώς και «την αμέριστη συμπαράστασή του στους δύο τραυματίες», στους οποίους ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Ο δήμαρχος επέκρινε την κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι οφείλει να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους θυλάκους της πολιτικής βίας, που εξακολουθούν να αμαυρώνουν την εικόνα της πρωτεύουσας και να πλήττουν το θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια. «Οσο οι δράστες και οι ηθικοί αυτουργοί τρομοκρατικών επιθέσεων παραμένουν ασύλληπτοι και δεν λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη, τόσο οι λίγοι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες εκφοβισμού των πολλών», είπε.

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση εξέφρασε και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη μισαλλοδοξία, στον φανατισμό και στην τρομοκρατία να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητας σκορπώντας τον φόβο και στοχοποιώντας ακόμα και τους ιερούς χώρους προσευχής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή