Το βουδιστικό κέντρο στην ορεινή Κορινθία που θυμίζει Θιβέτ (φωτογραφίες)

Το βουδιστικό κέντρο στην ορεινή Κορινθία που θυμίζει Θιβέτ (φωτογραφίες)

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βουδιστική Στούπα Κάρμα Μπέρτσεν στην ορεινή Κορινθία είναι ένα από τα τρία κέντρα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Με  θέα τον Κορινθιακό κόλπο και τις πλαγιές του Μαύρου Όρους, ο χώρος με τους τυπικούς βουδιστικούς βωμούς δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι στο …Θιβέτ!

Το βουδιστικό κέντρο στην ορεινή Κορινθία που θυμίζει Θιβέτ (φωτογραφίες)-1

Ο Βουδισμός στη χώρα μας εμφανίστηκε το 1975, όταν Έλληνες ενδιαφερόμενοι για το Βουδισμό, προσκάλεσαν τον Λάμα Όλε Νύνταλ για να διδάξει. Η ιδέα κατασκευής της Στούπας Κάρμα Μπέρτσεν γεννήθηκε το 1987, όταν ο Νύνταλ επισκέφτηκε την περιοχή. 

Το βουδιστικό κέντρο στην ορεινή Κορινθία που θυμίζει Θιβέτ (φωτογραφίες)-2

Το βουδιστικό κέντρο άρχιζε να χτίζεται τον Μάιο του 2010, έχει 8 βωμούς και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Στον χώρο δεσπόζει η στούπα Kalachakra, σπάνια στούπα για τους βουδιστές, που διώχνει μακριά την αρνητική ενέργεια, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του κέντρου. 

Το βουδιστικό κέντρο στην ορεινή Κορινθία που θυμίζει Θιβέτ (φωτογραφίες)-3

Η στούπα ανήκει στο «Βουδιστικό Ίδρυμα του Διαμαντένιου Δρόμου» της Γενεαλογίας Κάρμα Κάγκιου και προσελκύει – εκτός από του Βουδιστές της Ελλάδας – δεκάδες απλούς επισκέπτες από όλη τη χώρα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή