H «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο κτίριο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής

H «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο κτίριο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε, όπως άλλωστε αναμενόταν, την ευθύνη για την τρομοκρατική ενέργεια στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Η Καθημερινή», στο Νέο Φάληρο.

Το κείμενο ανάληψης ευθύνης δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Athens Indymedia και φέρει την υπογραφή της ΟΛΑ, της οργάνωσης που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Γενάρη του 2013 με την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού και έκτοτε έχει στο ενεργητικό της επιθέσεις στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, την πρεσβεία του Ισραήλ, τα γραφεία του ΣΕΒ, το Εφετείο της Αθήνας κ.ά. 

Η επίθεση με μεγάλης ισχύος ωρολογιακό μηχανισμό στο κτίριο των ΣΚΑΪ και «Καθημερινή» έγινε τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού και κυρίως της εφημερίδας.

Η βόμβα αποτελείτο από περίπου δέκα κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα, την εκρηκτική ύλη ταυτότητα της οργάνωση και ήταν τοποθετημένη μέσα σε σακίδιο πλάτης που οι δράστες στερέωσαν σε μεταλλικό κιγκλίδωμα μπροστά στο κτίριο.

Της έκρηξης προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα Zougla και την Εφημερίδα των Συντακτών. Από την πρώτη στιγμή τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης είχαν διατυπώσει την εκτίμηση ότι πίσω από την ενέργεια βρίσκεται η ΟΛΑ. Κάτι που ήρθε να επιβεβαιώσει το κείμενο ανάληψης ευθύνης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή