Σπάρτη: Παρελήφθη από την Πυροσβεστική ο ύποπτος φάκελος

Σπάρτη: Παρελήφθη από την Πυροσβεστική ο ύποπτος φάκελος

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πυροσβεστική παρέλαβε από το κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Σπάρτη, φάκελο ο οποίος θεωρήθηκε ύποπτος, προκειμένου να τον μεταφέρει για ανάλυση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Ντία Τζανετέα, τρεις καθηγητές και ένας υπάλληλος που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο του Πανεπιστημίου διεκομίστηκαν για προληπτικούς λόγους, σε νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι χθες υπήρξε μπαράζ αποστολών φακέλων με ύποπτη σκόνη σε Λέσβο, Χανιά, Κέρκυρα, Βόλο, Αργοστόλι, Άρτα, Κοζάνη, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και πρώην σχολή ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι.

Από την ανάλυση του δείγματος του φακέλου που εστάλη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Γενικό Χημείο του κράτους, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πιθανή σκόπιμη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης, όπως ανέφερε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην επίσημη ενημέρωση για τα περιστατικά ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή