Εργαστηριακώς εντάξει το Τ4

Εργαστηριακώς εντάξει το Τ4

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανένα στοιχείο που να θέτει εν αμφιβόλω την ποιότητα του φαρμάκου Τ4, που χορηγείται σε ασθενείς με παθήσεις του θυροειδή, ως προς τις φαρμακοχημικές του ιδιότητες δεν προέκυψε από τους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, έπειτα από καταγγελίες γιατρών και ασθενών για μειωμένη αποτελεσματικότητα παρτίδων του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Ειδικότερα, ο ΕΟΦ αναφέρει ότι έγινε εκτίμηση της διαλυτοποίησης των δισκίων καθώς και ποσοτικός προσδιορισμός της περιεκτικότητας στη δραστική ουσία λεβοθυροξίνη, και τα δείγματα κρίθηκαν κανονικά ως προς τους ελέγχους που διενεργήθηκαν. Ως εκ τούτου οι παρτίδες του προϊόντος που φέρονται ως θεραπευτικώς αναποτελεσματικές θα μελετηθούν διεξοδικά στην κλινική πράξη, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια αποτελεσματικότητας. Οι σχετικές μελέτες θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, οι ασθενείς που λαμβάνουν ήδη το Τ4 και παρουσιάζουν αυξημένη κλινική συμπτωματολογία της πάθησής τους πρέπει να απευθυνθούν χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία στον θεράποντα ενδοκρινολόγο τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αλλωστε και οι ειδικοί γιατροί τονίζουν ότι οι ασθενείς στους οποίους χορηγείται το συγκεκριμένο φάρμακο δεν διατρέχουν κάποιον ουσιαστικό κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι στο προηγούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με το προϊόν Τ4, με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου του 2001, λόγω στενότητος χώρου και με δεδομένο το τραγικό συμβάν της τρομοκρατικής επίθεσης στην καρδιά της Αμερικής, περικόπηκε πλέον του μισού του κειμένου στο οποίο αναγράφονταν πλήρως τα στοιχεία για τους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγατοποίησε ο ΕΟΦ καθώς και ο μη ουσιαστικός κίνδυνος που διατρέχουν οι ασθενείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή