Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο – Η πρόγνωση του καιρού

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο – Η πρόγνωση του καιρού

4' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατα τόπους τα 9 μποφόρ.

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Στις 15:00 θα αναχωρήσει κανονικά από το λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos» για Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Σύμη, Ρόδο και Κάρπαθο.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Μύκονος» για Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Καρλόβασι και Βαθύ. Τέλος, κλειστή παραμένει η γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή ακυρώσεις δρομολογίων.

Θυελλώδεις άνεμοι και βροχές σε όλη τη χώρα – Η αναλυτική  πρόγνωση του καιρού

Κακοκαιρία κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας όπου τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, περιμένουμε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019. 

Μετά το μεσημέρι πάντως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν σημαντικά. Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες θα εκδηλωθεί χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα πιο ορεινά τμήματα, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Παγετός θα εκδηλωθεί τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, ο οποίες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια θα είναι ισχυρότατος.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -12 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 6, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 7 βαθμούς, στην Ήπειρο από -5 έως 9, στη Δυτική και  Νότια Ελλάδα από 2 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 8, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 10 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 2 έως 6 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και την Κρήτη από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες παντού σε βορειοδυτικούς με εντάσεις 7 έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι στα παράκτια τμήματα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέτριους.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές στα πεδινά, ενδεχομένως λίγες καταιγίδες στα παραθαλάσσια, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βορειότερα τμήματα του νομού, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια και βορειοδυτικά. Τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες τοπικές χιονοπτώσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες και λίγες νεφώσεις για το υπόλοιπο της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο Θερμαϊκό θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, με προοδευτική εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Για αύριο Τετάρτη (16/01)

Χιονόνερο ή χιόνι και σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη, περιμένουμε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, αλλά τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ο οποίoς στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια θα είναι ισχυρός. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι σε πολλές περιοχές περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενδεχομένως τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά πυκνές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -11 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 9, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από -5 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 0 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 0 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και την Κρήτη από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται καλός και διαυγής καιρός με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα θαλάσσια τμήματα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια τμήματα του νομού θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια, πολύ κρύο τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή