ΚΟΙΝΩΝΙΑ

100 Χρόνια «Καθημερινή»: Χρηστικές πληροφορίες για την περιήγησή σας στο χρονολόγιο

100-thumb-large--2
100yk_960x600-thumb-large--2

Η «Καθημερινή» συμπληρώσε φέτος 100 χρόνια κυκλοφορίας και ετοίμασε για τους αναγνώστες της ένα χρονολόγιο με τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων εκατό ετών, στο οποίο παρουσιάζονται τα ιστορικά πρωτοσέλιδα, το ρεπορτάζ και οι αναλύσεις της εφημερίδας, καθώς και οι φωτογραφίες και τα βίντεο-αφιερώματα παραγωγής της «Κ».

Ακολουθεί ένας οδηγός περιήγησης στο χρονολόγιο της «Κ» για τα εκατό χρόνια κυκλοφορίας της, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για να μετακινηθείτε στις διαφορετικές χρονολογίες αρκεί να σύρετε το ποντίκι σας δεξιά για να πάτε προς τις νεότερες ημερομηνίες και αριστερά για τις παλαιότερες.

100-chronia-kathimerini-christikes-plirofories-gia-tin-periigisi-sas-sto-chronologio0

Πατώντας πάνω σε μία από τις ημερομηνίες που φαίνονται με μπλε γράμματα μπορείτε να δείτε το πρωτοσέλιδο της «Κ» για το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά και να διαβάσετε το σχόλιο της εφημερίδας από εκείνη την ημέρα.

100-chronia-kathimerini-christikes-plirofories-gia-tin-periigisi-sas-sto-chronologio2

Κλικάροντας πάνω στην ημερομηνία «ανοίγει» ένα νέο παράθυρο, στο οποίο μπορείτε να βρείτε τις φωτογραφίες από το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά και να δείτε το ειδικό βίντεο-αφιέρωμα σε όποια γεγονότα είναι διαθέσιμο.

100-chronia-kathimerini-christikes-plirofories-gia-tin-periigisi-sas-sto-chronologio4

Σε κάθε γεγονός υπάρχει ένας σχολιασμός του γεγονότος, καθώς επίσης και το ρεπορτάζ της εφημερίδας από εκείνη την ημερομηνία. Ορισμένα από τα γεγονότα θα συνοδεύονται από ανάλυση αρθρογράφου της «Κ» ή εξωτερικού αναλυτή.

100-chronia-kathimerini-christikes-plirofories-gia-tin-periigisi-sas-sto-chronologio6

Πηγαίνοντας προς τα κάτω μπορείτε να περιηγηθείτε και στα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας από την ημερομηνία του γεγονότος, καθώς και κοντινών ημερομηνιών. 

100-chronia-kathimerini-christikes-plirofories-gia-tin-periigisi-sas-sto-chronologio8

Κλικάροντας πάνω στα  πρωτοσέλιδα μεγεθύνονται και μπορείτε να διαβάσετε ακριβώς τι έγραφε η «Κ» τότε.

100-chronia-kathimerini-christikes-plirofories-gia-tin-periigisi-sas-sto-chronologio10

Για να δείτε τις τους σταθμούς, τις συνεντεύξεις, τα ειδικά αφιερώματα και όλες τις κατηγορίες με τα βασικά στοιχεία της μακρόχρονης πορείας της «Κ», αρκεί να κλικάρετε πάνω σε μία από τις κατηγορίες π.χ. την κατηγορία «Πρόσωπα και Συνεντεύξεις».

100-chronia-kathimerini-christikes-plirofories-gia-tin-periigisi-sas-sto-chronologio12

Πατώντας πάνω μπορείτε να περιηγηθείτε στην κατηγορία. Για παράδειγμα στη συγκεκριμένη κατηγορία για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη αρκεί να πατήσετε την ένδειξη «Διαβάστε περισσότερα».

100-chronia-kathimerini-christikes-plirofories-gia-tin-periigisi-sas-sto-chronologio14