ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση καταγραφής των ζημιών στο φαράγγι της Σαμαριάς μετά την κακοκαιρία

epicheirisi-katagrafis-ton-zimion-sto-faraggi-tis-samarias-meta-tin-kakokairia-2303408

Ικανοποιητική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το φαράγγι της Σαμαριάς παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα με ανακοίνωσή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, από χθες βρίσκονται μέσα στο φαράγγι τρείς δασικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης για την εκτίμηση και αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο φαράγγι της Σαμαριάς, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων στη δυτική Κρήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομάδα των υπαλλήλων που επιχειρούν εντός του Δρυμού χθες, προσέγγισε τη βόρεια είσοδο της Σαμαριάς στο Ξυλόσκαλο, μέσω των Λάκκων στον Ομαλό, διανύοντας πεζοί μεγάλη απόσταση, λόγω του χιονιού που κατά θέσεις υπερβαίνει το μισό μέτρο σε ύψος. Στη συνέχεια μπήκαν στο Δρυμό και κατόρθωσαν να φτάσουν στον οικισμό της Σαμαριάς όπου και διανυκτέρευσαν.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σήμερα εκτελούν εργασίες κοντά στον οικισμό όπου και θα διανυκτερεύσουν, ενώ αύριο Τετάρτη, θα επιχειρήσουν να καλύψουν το υπόλοιπο της διαδρομής στο φαράγγι και μέχρι τη νότια είσοδο, στον οικισμό της Αγίας Ρουμέλης.

 «Η εκτίμηση της κατάστασης μέχρι τώρα και τουλάχιστον για το τμήμα του Εθνικού Δρυμού από το Ξυλόσκαλο έως τον οικισμό της Σαμαριάς, είναι ικανοποιητική καθώς οι ζημιές φαίνεται ότι δεν είναι ανυπολόγιστες και συνάδουν γενικά με την εικόνα που παρουσιάζει ο Δρυμός κάθε χρόνο, την ίδια εποχή προετοιμασίας της έναρξης λειτουργίας του.

Επικρατεί σχετική αισιοδοξία στους κόλπους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης καθώς εκτιμάται ότι δεν έχουν γίνει, μέχρι το σημείο που έχει φτάσει σήμερα η Δασική Υπηρεσία των Χανίων, οι μεγάλες καταστροφές που συμβαίνουν σε όλη τη δυτική Κρήτη», αναφέρει η ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ