Επιστημονική εκδήλωση για ζητήματα δικαστικού ελέγχου των νόμων

Επιστημονική εκδήλωση για ζητήματα δικαστικού ελέγχου των νόμων

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Ζητήματα δικαστικού ελέγχου των νόμων σε σχέση με κανόνες δικαίου υπέρτερης τυπικής ισχύος (Σύνταγμα/Ενωσιακό Δίκαιο)» διοργανώνουν το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην εκδήλωση, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Ρακτιβάν του Συμβουλίου της Επικρατείας, ομιλητές θα είναι:

  • Χρήστος Ράμμος, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Το ζήτημα της σχέσης Ενωσιακού Δικαίου και Εθνικού Συντάγματος – Από την υπεροχή στην συμφιλίωση;»
  • Ιωάννης Δημητρακόπουλος, Πάρεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας. «Το παραδεκτό των λόγων προσφυγής και αναίρεσης σε φορολογικές διαφορές, σχετικά με παραβίαση του Συντάγματος ή του ευρωπαϊκού δικαίου»
  • Αντώνης Μεταξάς, Επ. Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επισκ. Καθηγητής, TU Berlin. «Η αρχή της υπεροχής του ενωσιακού Δικαίου: Προς μια λειτουργική θεώρηση»
  • Βαρβάρα Μπουκουβάλα, Πρωτοδίκης Δ.Δ., Δ.Ν. «Η ελευθερία του νομοθετείν και τα όρια του ελέγχου της συνταγματικότητας και συμβατότητας των νόμων»

Τη συζήτηση συντονίζει η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή