ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστημονική εκδήλωση για ζητήματα δικαστικού ελέγχου των νόμων

epistimoniki-ekdilosi-gia-zitimata-dikastikoy-elegchoy-ton-nomon-2304971

Επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Ζητήματα δικαστικού ελέγχου των νόμων σε σχέση με κανόνες δικαίου υπέρτερης τυπικής ισχύος (Σύνταγμα/Ενωσιακό Δίκαιο)» διοργανώνουν το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην εκδήλωση, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Ρακτιβάν του Συμβουλίου της Επικρατείας, ομιλητές θα είναι:

  • Χρήστος Ράμμος, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Το ζήτημα της σχέσης Ενωσιακού Δικαίου και Εθνικού Συντάγματος – Από την υπεροχή στην συμφιλίωση;»
  • Ιωάννης Δημητρακόπουλος, Πάρεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας. «Το παραδεκτό των λόγων προσφυγής και αναίρεσης σε φορολογικές διαφορές, σχετικά με παραβίαση του Συντάγματος ή του ευρωπαϊκού δικαίου»
  • Αντώνης Μεταξάς, Επ. Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επισκ. Καθηγητής, TU Berlin. «Η αρχή της υπεροχής του ενωσιακού Δικαίου: Προς μια λειτουργική θεώρηση»
  • Βαρβάρα Μπουκουβάλα, Πρωτοδίκης Δ.Δ., Δ.Ν. «Η ελευθερία του νομοθετείν και τα όρια του ελέγχου της συνταγματικότητας και συμβατότητας των νόμων»

Τη συζήτηση συντονίζει η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.