Φίλαθλος στο ΟΑΚΑ έχασε την όραση από το ένα μάτι

Φίλαθλος στο ΟΑΚΑ έχασε την όραση από το ένα μάτι

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά τραυματισμένος στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός νοσηλεύεται από το βράδυ της Κυριακής 31χρονος υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας, ο οποίος τραυματίστηκε από αστυνομικούς στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ λίγη ώρα μετά την απόφαση για διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα, την περασμένη Κυριακή. Αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού ανέφεραν χθες στην «Κ» ότι ο νεαρός φίλαθλος δέχτηκε δυνατό χτύπημα στο πρόσωπο από το κλομπ αστυνομικού των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο ζυγωματικό και να χάσει οριστικά την όρασή του από το αριστερό μάτι. Το περιστατικό συνέβη μετά τη διακοπή της αναμέτρησης και ενώ εξωτερικά του γηπέδου βρίσκονταν σε εξέλιξη επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν του Παναθηναϊκού με την αστυνομία.

Ο 31χρονος μηχανικός βρισκόταν μαζί με δύο συναδέλφους του και τον ανήλικο γιο τού ενός από αυτούς έξω από τη θύρα 8 του σταδίου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, στη θέα ενός ατόμου που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, ο ένας από την παρέα, 45 ετών, έσπευσε να τον βοηθήσει σπρώχνοντας το αναπηρικό αμαξίδιο στο οποίο καθόταν. Επιστρέφοντας για να συναντήσει την υπόλοιπη παρέα, ο 45χρονος, που σημειωτέον συγκαταλέγεται μεταξύ των συλληφθέντων, φέρεται να απευθύνθηκε στους αστυνομικούς προτρέποντάς τους να περιορίσουν τη ρίψη δακρυγόνων. Οι αστυνομικοί τον χτύπησαν και τον συνέλαβαν.

Μόλις αντιλήφθηκαν το περιστατικό, ο 31χρονος μηχανικός και ένας 30χρονος συγγενής του κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών προσπαθώντας να τους καθησυχάσουν και να τους διευκρινίσουν ότι ο 45χρονος δεν είχε καμία συμμετοχή στα επεισόδια. Και οι δύο –όπως καταγγέλλουν– δέχτηκαν σφοδρά και αναίτια χτυπήματα στο πρόσωπο.

Ο 30χρονος υπέστη κάταγμα στη μύτη και ο 31χρονος κάταγμα στο ζυγωματικό, ενώ έχασε οριστικά την όρασή του από το αριστερό μάτι. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, δίχως ωστόσο οι γιατροί να καταφέρουν να σώσουν το μάτι του.

Το μεσημέρι της Τρίτης, τον 31χρονο επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους προκειμένου να ερευνήσουν το συμβάν, ενώ ταυτόχρονα ο συνήγορος της οικογένειας του 31χρονου, Νίκος Αλετράς, ζητάει να αποδοθούν ευθύνες για τον τραυματισμό του νεαρού, σημειώνοντας ότι –εάν χρειαστεί– θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ποινικές ενέργειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή