ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση μετά από μεγάλη έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ (φωτογραφίες-βίντεο)

kriti-apokatastathike-pliros-i-ilektrodotisi-meta-apo-megali-ekrixi-se-ypostathmo-tis-dei-fotografies-vinteo-2306216

Φωτιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο, ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στον εξωτερικό χώρο του υποσταθμού της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα Ηρακλείου με αποτέλεσμα τη γενική διακοπή ρεύματος στην Κρήτη για πολλές ώρες. 

Όπως ανακοίνωσαν λίγο μετά τις 18.00 ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση της Κρήτης. 

«Η κινητοποίηση του προσωπικού ήταν άμεση και τα συστήματα πυρόσβεσης του ΑΗΣ λειτούργησαν αποτελεσματικά. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τα παραπάνω είχαν ως συνέπεια το φαινόμενο να περιορισθεί μόνο στον εν λόγω μετασχηματιστή και χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις στον εξοπλισμό παραγωγής του Σταθμού.

Με την άμεση κινητοποίηση όλου του τεχνικού προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ, δρομολογήθηκε η επανεκκίνηση των μονάδων παραγωγής και η αποκατάσταση ξεκίνησε στις 12:56 και η πλήρης επανηλεκτροδότηση του νησιού ολοκληρώθηκε στις 14:55» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες, δυνάμεις της ΕΜΑΝ και το ΕΚΑΒ.

kriti-apokatastathike-pliros-i-ilektrodotisi-meta-apo-megali-ekrixi-se-ypostathmo-tis-dei-fotografies-vinteo0

«Αυτήν την ώρα η φωτιά έχει σβήσει ωστόσο καταστράφηκε ολοσχερώς ένας από τους μεγάλους μετασχηματιστές που έχει ο υποσταθμός της ΔΕΗ. Το ευτύχημα είναι ότι δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός και όλοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγείας τους», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο γενικός περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης.

kriti-apokatastathike-pliros-i-ilektrodotisi-meta-apo-megali-ekrixi-se-ypostathmo-tis-dei-fotografies-vinteo2

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ Κρήτης, από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης δεν αναφέρθηκαν προβλήματα με πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

kriti-apokatastathike-pliros-i-ilektrodotisi-meta-apo-megali-ekrixi-se-ypostathmo-tis-dei-fotografies-vinteo4

«Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα τροφοδοτεί πάρα πολλές περιοχές σε όλη την Κρήτη γι’ αυτό και υπάρχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε όλο σχεδόν το νησί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας σταδιακά από το μεσημέρι θα αρχίσει να επανέρχεται το ρεύμα. Προτεραιότητά μας τα νοσοκομεία, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα νοσοκομεία», ανέφερε σχετικά στο cretapost.gr, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

kriti-apokatastathike-pliros-i-ilektrodotisi-meta-apo-megali-ekrixi-se-ypostathmo-tis-dei-fotografies-vinteo6

kriti-apokatastathike-pliros-i-ilektrodotisi-meta-apo-megali-ekrixi-se-ypostathmo-tis-dei-fotografies-vinteo8

Πηγή φωτογραφιών/βίντεο: cretalive.gr, ekriti.gr, neakriti.gr